Fredag- slut

Buhu….nu har jag avverkat den sista av mina 10 semesterdagar som jag har tagit ut en gång i veckan.

Det har varit jätteskönt att kunna vila i denna ledighet, både mentalt och fysiskt och jag kan verkligen rekommendera det.

Idag har jag hunnit med att besiktiga mitt släp, att cykla en lång runda (i snö ha ha) med Soya samt att åka till X och allt detta i dagsljus.

Hos X fick Kreon jobba sig trött :), X ville få honom att förbättra traven ännu ett snäpp och tyckte att det kändes som att det snart kommer att gå.

I dagsläget blir det fortfarande mer ”spring-spring” än ”sväv, schwung och gung” men då och då glimmar det till och över lag så tyckte jag att Kreon rörde framför allt bakbenen mer elektriskt.

”Antingen har han fått spatt eller så har han tränats upp bättre” sa jag skämtsamt om de mer och kvickare lyfta bakbenen.

Galoppen är ju lättare och det är bra för mig att stå på marken och dels se ATT saker och ting blir bättre (det tidigare galopperandet i en från ryttarens sida ”ofrivillig sluta” har ersatts med en RAK häst och dels se hur X arbetar.

För övrigt tyckte även X att Kreon var ovanligt ”omuppig” idag- inga stopp i traven minsann utan bara en sur spark mot skänkeln när X satte lite krav på höger bak- inget konstigt i vår värld och som sagt- det går framåt!

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      X är en hästutbildare som tävlar Kreon åt mig sedan i somras och tills han blir tam nog för mig.

      Han rider också Kreon en gång i veckan fn.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>