Birgitta, 78, klagar på dagens ungdom IGEN :)!

respekt

När jag såg ovanstående på Facebook idag tänkte jag tillbaka på en del kommentarer som jag kunde läsa på den där ”hjälm-flickans” blogg- hennes läsare var inte nådiga i sina kommentarer kring mig och mitt inlägg tidigare i veckan.

Så här skrev de bland annat:

En missunnsam hästkärring som inte har nåt annat för sig än att kritisera andra verkar det som..

Haha vilken jävla klimakteriekossa.

Skit i tanten, hon har uppenbart inget bättre för sig…

Herregud, en medelålderskärring borde ha bättre saker för sig än att blogga om en massa bullshit!

Hjälmen är skiitsnygg! no matter what kärringen säger haha.

Birgitta 12 år skrattar högt åt det mesta, Birgitta 46 tycker mer att det är sorgligt att ungdomar uttrycker sig på detta vis och Birgitta 78 säger med knarrande röst ”hå hå ja ja…annat var det på min tid”….

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Håller med! Och sen när är klimakteriet ett skällsord förresten?! Hispiga småbrudar – blev de SÅ defensiva därför att de vet att du hade en poäng….?! Nej, ingen behöver svara på den frågan och jag är inte heller nån ”klimakteriekossa” (inte ännu åtminstone!). Jösses. Började nästan bli orolig att du skulle lägga ner bloggen.

    Svara
    • Birgitta

      Lägga ner?!?!? När jag har fler läsare än någonsin :)? Näää du..det ska mer än några fjortisar för att få mig på fall och det enda jag tycker är synd är att jag inte får ens en krona per läsning- då hade Kreon kunnat få många fina saker bara den dagen det stormade som bäst/ värst :)!

      Svara
  2. Jenny Greberg

    Heja Birgitta! (och det vet ju alla att ungdomarna är lata, oförskämda och bortskämda =))

    Svara
    • Birgitta

      Ja, annat var det på min tid när vi fick gå 13 mil till skolan (barfota i snön), leka med kottar och äta barksoppa till middag :)!

      Svara
  3. jannike

    Det är bara att titta på vad alla sk medryttare ska ha för att rida ens häst, de ska gärna gå på en röd matta till boxen, som ska vara mockad, träna och tävla och inte rida utanför ridhuset. Och då gratis En annan cyklade mil och tog hand om flera hästar för att få rida på en.

    Svara
  4. Eva i Lux

    Jag var ingen ängel som barn/ungdom (i jämförelse med nu…?), fick t.ex. gå till rektorn mer än en gång pga min ”ledarattityd” som jag delade med bästisen X under flera år. Undrar faktiskt om det är en sån skillnad idag från då? Tror absolut inte det, men det kanske känns som om det uttryckts på andra sätt nu, för dem som inte minns. Eller vill alla påskina att vi lekte med tomma Gevaliaburkar och kastanjer och kollade på Hylands hörna och Televinken som kulturella höjdpunkter?

    Repeterar att jag kommer från en ”rikemans-kommun” i Sverige och MÅNGA kompisarna kom från mycket välbärgade familjer, dock inte jag. För mig kändes det som om ALLA fick vad de ville, åkte till alperna hela familjen på vintern, till Florida på sommaren, hade minst 2 bilar, gick i Montclair och Busnel jackor, klippte sig på Klippoteket, bar i G&B jeans, fick moppar, byggde swimmingpooler osv osv i det oändliga. I vår familj hade vi ”bara” en halv ö i Stockholms skärgård och en gigantisk segelbåt + kappseglingsbåtar i mindre storlekar, men det räknades inte, för det imponerade inte på en enda kompis! Några skidsemestrar till Zermatt var aldrig frågan om och ville jag ha curlingdojjor eller en midjekort läderjacka som alla andra, fick jag ta mig tusan köpa dem själv med pengarna från mitt helgjobb!

    Var är alltså skillnaden idag? Finns den, eller är det vi som är äldre som klagar precis lika mycket som våra föräldrar gjorde, fast kanske över andra saker? Jag vet inte, men tycker vi ska sluta med det nu hörrni.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tror att G var ”on to something” då hon som kommentar till ett annat inlägg skrev att det finns alla sorter även idag men att det genom olika sociala medier blir möjligt att för de som kan ”skylta mer”. Och då kanske det känns som att ”alla andra….” osv.

      Jag som har stått på både en stor ridskola i över 20 år och nu på en hyfsat stor anläggning ser ju, som jag också nämnt, att det finns alla kategorier av ryttare (såväl vuxna som barn)- de som är bortskämda, de som köper eller får massor av dyrbara saker, andra som sliter, som inte bryr sig om status osv…

      Och allt var inte BÄTTRE förr- men hur det var- det ska ni få berätta om imorgon :)!

      Svara
  5. Cia

    Hmmmm… håller med.. IGEN,
    nåväl, att uttrycka sig så här om andra säger mer om den som öppnar käften än om den som inget säger alls.

    Svara
  6. Minstral

    Det jag tycker har ändrats mycket är språkbruket och bristen på respekt. Visst fanns det rötägg förr också men jag kan nästan slå vad om att det är värre nu. Man får också allt serverat på ett annat sätt och då tror jag man per automatik blir lat och bekväm. Att vi alltid kommer att klaga på dagens ungdom beror väl helt enkelt på att ”ungdomen är bortkastad på de unga”. Jag tror alla som ser tillbaka på sin tid som ung inser att man var ganska pinsam i sitt sätt att uttrycka sig och bete sig. Men det är så det är, lärande för det som komma ska. Att då inte ha gnälliga vuxna som styr upp och kommer med pekpinnar tror jag faktiskt kan vara förödande. När man är ung kan man allt och vet allt bäst. Jag menar då inte att det är föräldrar som ska fostra utan det är alla vuxnas ansvar att visa vad som är okej och vad som inte är okej i vårt samhälle. Att kalla de som är äldre för nedsättande är lite dumt, vad ska de sätta för namn på sig själv när de hamnar där, för tro mig, man är inte ung för evigt. Även om det varit härligt att kroppen stannat upp, utvecklingen uppe i knoppen vill jag inte vara utan, är så mycket trevligare att leva när man har blivit lite äldre och (förhoppningsvis) klokare;)

    Svara
    • Birgitta

      Många kloka ord där…

      Och visst är det så att man tror att man vet allt så himla bra när man är tonåring- så var det för mig också. Dessutom var mycket svart eller vitt- det fanns inga nyanser vilket man med åren lär sig.

      Så jag har full förståelse för att man som ung reagerar lite häftigt på tex ”en tants” blogginlägg som man tycker är urbota dumt men jag ska vara ärlig och säga att jag inte hade blivit glad om jag hade haft barn som hade kallat vilt främmande människor för tex ”klimakterikossa”, om än i skrift.

      Det är inte ok att gömma sig bakom varken tangentbordet ELLER SIN ÅLDER, någon form av grundläggande hyfs tycker jag ändå borde finnas.

      Svara
  7. Anna-Karin Eng

    Det blir gärna sådana kommentarer från människor som inte kommit över på andra sidan krönet och kan se saker från olika synvinklar och förstå att folk kan tänka olika och att det är helt ok.

    Svara
  8. Caroline Lundqvist

    Men funderar på en liten sak fortarande.
    Jag som klassas som ungdom i dagens samhälle, 19 år, som har ett heltidsjobb, köper häst för mina egna tjänade pengar, bor ensam, har bil etc etc, blir jag dömd om jag för mina pengar, mitt eget slit unnar mig lyx ones in a while? Alltså, skulle jag vara en bortskämd unge om jag köpte mig en sån hjälm? Skulle jag då inte ha kontroll över mina egna pengar fast jag har råd? Och skulle jag klassas som någon status letare bara för att jag vill för en gångs skull unna mig något fint?
    Att säga dagens ungdomar är att dra alla över samma kant.
    Fjortisar = Klimakterie kossor. Fjortis = skälls ord Klimakterie kossa = skälls ord.

    Jag är alltså en dålig människa/ungdom, som får andra att må dåligt och som folk kallar för bortskämd, bara för att jag inte handlar på Gekås, hööks eller börjes hela tiden. Fast jag handlar för mina egna pengar som kommer från MITT lön konto, som JAG jobbar ihop dag ut och dag in precis som er ”vuxna” därute så kommer jag dömmas som en dum/korkad ouppfostrad ungdom.

    Ja, jag tar åt mig av dina ungdoms inlägg. För det känns som om du verkligen inte vet att många av oss såkallade fjortisar sliter själen ur sig (precis som på ”eran tid) för att få hålla på med dessa underbara djur.

    Svara
    • Birgitta

      Fast jag tycker inte att varken jag eller någon läsare har skrivit/tyckt att ALLA ungdomar är på ett visst sätt,tex bortskämda.

      Om du handlar för dina egna pengar och klarar dig ändå skulle jag tex inte kalla dig bortskämd, däremot om dina föräldrar betalade din hyra trots att du jobbar heltid.

      Jag känner både hårt arbetande ungdomar och bortskämda vuxna- det finns alla sorter :)!

      Svara
  9. Madeleine

    Skillnaden mellan en fjortis och en klimakteriekossa är den att den senare inte har behov att berätta vad allt kostar.
    Vi vet att vi kan själva skaffa vad vi önskar utan att behöva fjäska för någon annan.

    Svara
  10. Minstral

    Lite är det ju faktiskt så att hur man än vänder och vrider på det så har vi ”klimakteriekossor” också varit fjortisar. Vi sitter liksom med facit i hand;) Jag har dock inte kommit i klimakteriet än:)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>