Har Kreon Internet?

Svaret på rubrikens fråga är, om ni frågar mig: högst sannolikt ja!

Jag är tämligen övertygad om att Kreon har läst mina åsikter om hans tävlingsmupperier och vilka konsekvenser detta till slut kan få vad honom anbelangar för idag gjorde han en hel del för att bevisa att han är som Carlsberg-reklamen: ”worth waiting for”.

Initialt var han ”så klart” tvungen att markera att han inte var redo när JAG ville rida serpentiner i galopp och han hellre ville galoppera efter 2 ponnys som också var i ridhuset men när han väl medgav att jodå nu var han redo då var han banne mig redo med besked.

Rakriktningen i galopp på volt gick utmärkt i vänster varv och bra efter lite jobb i höger.

Öppnorna var bra och diagonalslutorna som följde på dessa SUPER!

Jag kunde hjälpa till med spöt och få helt rätt effekt- en häst som flyttade sig korrekt och utan att tappa fart eller böjning eller något annat.

Jag SKREK av glädje :)! Min mästare!

Det avslutande arbetet med att minska och öka tempot i trav på volt kändes också jättebra- nu swingar det till och längningarna sker mjukt och det ÄR faktiskt synbara längningar- inte bara 4 ben som trummar på snabbare och en ryttare som studsar häftigare i sadeln.

Jag får göra på detta vis- prova att öka på volt hellre än på raksträckor och med korta repriser innan ryggen hinner tappas och det blir ”spring-spring”.

Mycket nöjda var både Christina och jag och säkert herr ”I´m ready when I say I´m ready” också :)!

bild(32)

Idag passade vi på att inviga det 4-pack lindor som Kreon fick i pris i söndags :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Tänk ändå, Birgitta, att träningen är 90 % av tiden minst. Vore ju värre om han inte skötte sig och gick framåt där. Tävlingsbiten löser sig nog när Herr Mupp känner sig bekväm i situationen.

    Svara
  2. CeciliaL

    Underbart, Birgitta! Vilket härligt inlägg så här efter de om muppande och annan oro! Håller med rackemarie oxå, så njut av flytet hemma!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>