Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du deltar i en organiserad dressyrträning där ni är 4 ekipage som rider efter varandra, du rider som nummer 2.

När du har börjar trava fram till din träning upptäcker du att hästen är halt.

Vad gör du:

* Betalar fullt pris för träningen utan att ha en tanke på något annat.

* Frågar tränaren om hon vill ha betalt för träningen oavsett.

* Frågar tränaren om du kan få betala ett reducerat pris eftersom träningen inte blivit av.

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Betalar fullt ut.
    Jag har gjort detta flera ggr, jag har ju bokat och blivit tilldelad en träning och förhindrat tränaren från att ta in ett annatvekipage på den tiden.

    Svara
  2. Renee

    Såklart betalar jag fullt den gången. Däremot om det sen blir långvarigt o jag t o m kan presentera ett vet intyg på att hästen inte får tränas el tävlas pga skada så kommer jag inte att betala. Det är då upp t tränaren el arrangör att planera om så inte ngn blir lidande. Rent juridiskt är läkarintyg el vet intyg just sådant som löser dig fr betalningsskyldigheten.. jmf bokad resa, kurs, tävling etc etc..

    Svara
  3. Serafim

    * Betalar fullt pris för träningen utan att ha en tanke på något annat.

    Skulle vara om tränaren inte föreslår något annat på egen hand. Vilket iofs faktiskt har hänt. Att jag inte har behövt betala alls men insisterat på få betala något.

    Svara
  4. Lena B

    Betalar fullt pris. Kan ju hända att tränaren själv reducerar priset, men jag känner inte att det är min sak att avgöra eller föreslå det.

    Svara
  5. Anna-Kajsa

    Min tränare har en tidsgråns för betalning, jag tror det är 48 timmar, kan vara 24. Avbokar man efter det så är det full betalning som gäller. Jag har dock bokat av dagen innnan pga min sjukdom någon gång och sluppit betala, men då har tränaren själv sagt det. Jag skulle definitivt betala om jag kommit så långt att jag var där på plats.

    Svara
  6. Trasselkvast

    Erbjuder mig självklart att betala, men slipper pga att min tränare är som hon är. Liknande har hänt mig två gånger.

    Svara
  7. Anna

    Självklart alternativ 1.

    Tycker att frågan är intressant då jag organiserar våra träningar så vet jag att alternativ 1 är långt ifrån självklart för många.

    Svara
    • Birgitta

      Jag håller också i dressyrträningarna hos oss och man får betala eller ordna ersättare om man orsakar en ”lucka” i tränings-schemat och man inte lyckas flytta fram eller bak något annat ekipage, fast jag tror aldrig att det har hänt.
      Rider man först eller sist får man ringa tränaren och meddela detta och slipper då betala.

      Svara
  8. Ann

    Som tränare förutsätter jag i detta läge att eleven ändå betalar.

    MEN: Detta scenario har ju givetvis inträffat för mig många gånger under åren. Är det en elev som jag känner; som rider ofta och regelbundet för mig, så låter jag i princip ALLTID bli att ta betalt (eller tar t ex halva summan, bland blir ju lektionen i stället en »hälteutredning«.)

    Svara
  9. Linda Ferne

    Betalar självklart! Tränaren har ju avsatt tid för mig och förlorar ju inkomst för att jag inte råkat se hemma att hästen är halt. Men å andra sidan beror det ju helt på vad tränaren anser om hon vill ha betalt eller inte…

    Svara
  10. Minstral

    Min tränare tar inte betalt om jag inte tränar. Hade frågan kommit upp hade jag såklart betalat men det har aldrig varit aktuellt. Hon jobbar i stort sett dygnet runt så hon går nog in och slappar på soffan ett tag tills nästa elev;)

    Svara
  11. CeciliaL

    Givetvis erbjuda full betalning och så får tränaren bestämma om hon vill ta det, men skulle absolut truga om hon inte ville ta betalt.

    Svara
  12. AnnH

    Som t ex Minstral skriver så beror det ju också på om tränaren har kommit till DIG eller om du åker till tränaren. Eftersom jag alltid åker TILL mina elever blir ju en utebliven lektion inte bara noll utan MINUS om eleven inte betalar. Men som sagt, jag åker aldrig för färre än 4, så det jag skrev ovan gäller fortfarande; »stammis« slipper betala, fast jag vill gärna se deras goda vilja, dvs att de förutsätter att de SKA betala. 🙂

    Svara
  13. Frida

    Betalar utan tvekan, inte tränarens fel att hästen är halt och det är ju hennes inkomst….

    Svara
  14. Stina

    Varit med om det och betalade utan att fråga eller dyl.
    Men det är inte självklart för alla liksom, en stallkompis lät oss andra betala för hennes träning när hennes häst visade sig vara halt och människan var borta från stallet lagom tills bet skulle ske.
    Så vi övriga fick vackert betala hennes del oxå, och dom pengarna har vi inte fått igen.
    Därefter fick hon boka sina egna träningar …

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>