Normal?

normal

Om JAG ska svara på rubrikens fråga så tror jag att många ”normala människor” inte tycker att varken hund eller häst-människor är normala :)!

Lite skämt och lite allvar…men det där med att ha flera hundar i sängen, lägga tusentals kronor på en häst, stiga upp i gryningen för att åka på en tävling/ utställning…nja…liiiite svårt för icke-djurmänniskor att förstå har jag förstått :).

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Det är tur du inte är gift men en golfare. Med min erfarenhet är det mer tidskrävande och kostar lika mycket (ifall om man är fanatiker som ska åka runt i europa och bo på hotell för att testa nya banor, stup i ett!!!!). Eller växa upp i en familj där det ska SEGLAS hela tiden. Det finns fanatiker överallt!

    Svara
    • CeciliaL

      Eller vaxa upp i familj dar det enda som betyder nagot ar FALKARNA och deras behov, hinkar med doda rattor och annat smaskigt pa koksbanken, standig matning av diverse djur med diverse ackliga saker, samt ett evigt hyssjande pa vaaren nar de maste fa vara ifred under hackningssasongen , och alla semestrar/lov agnade at att kajka runt pa odsliga hedar eller bergknallar i olika lander, och springa efter falkar som sticker ivag eller speja i kikare efter skygga dylika… Ja, det ar nog samma med alla hobbys! Tar ALL tid och kraft och pengar!

      Vad jag inte kan forsta ar folk som inte HAR nagra hobbys, och man fragar dem sa sager de ’ja, jag har ju barn…’ som om det racker (fast beror val pa hur manga man har i och for sig, jag har bara ett) till att tillfredsstalla en som manniska? Fast det kanske gor det for en del. Men for mig som har hast, hund, traning och ETT barn sa kanns det som ett tomt liv (fast kanske skont att ha tid och pengar over till nat annat an en hobby??).

      Svara
      • Birgitta

        Oj, DET var verkligen en udda hobby, falkar ?!?!?

        Kan du inte berätta lite mer?

        Vad hade ni dom till? Tävlade ni och hur går en tävling till i så fall?

        Vad gäller hobbys blir de väl vad man gör dom till.

        Man kan ju lägga ner massor av tid på nästan vilken hobby som helst eller begränsa sig. Samma vad gäller kostnader/ utgifter för densamma. En del är ju mer ”accepterat” än annat (fotboll tex) och kräver inte samma saker som tex en egen häst. Fotbollen kan man lägga in i ett skåp…

        Svara
        • CeciliaL

          De är falkenerare, mina föräldrar. Nä, inget tävlande – man jagar med falkarna. Inte förrän på senare år då de utövat falkenereriet till häst, har jag tyckt det är speciellt kul – men att dundra fram över heden när falken flyger iväg är ju en annan sak än att stå och trycka i nån skotsk myr!! 😀 Själva falkarna är ju spännande som djur (tycker alla djur är intressanta, som fd biolog och beteendevetenskapare) men just det där med falkenereriet… När, det tänder jag inte på! Finns ju inte i Skandinavien förstås, men de flesta europeiska och andra länder tillåter det.

          Svara
          • Birgitta

            Vad jagar man?

            X berättade att han har en UGGLA i sitt ridhus sedan flera år tillbaka- mycket lämpligt döpt till MAGNUS (Magnus Uggla för de trögfattade 🙂 ). Ugglor tycker jag är spännande och fina och jagar tydligen helt ljudlöst.

      • Anna-Kajsa

        Falkar är ju så coolt! Jag kommer över i höst, har redan planerat semester så det inte blir som förra året 🙂 Och jag har flera tidningar som är intresserade. Men jag håller med dig om att det är konstigt med folk som inte har någon hobby – eller rättare: som inte brinner för något. Man kan ju ha ett fascinerande yrke också, till exempel.

        Svara
  2. CeciliaL

    Ja, visst är ugglor fascinerande!! Vi hade en unge som växte upp his oss, hade ramlat ur ett träd som nån högg ned och föräldrarna var puts väck så polisen kom med den till oss. När den blev större och hade börjat flyga, brukade den sitta i ett träd ovanför huset och sova. På kvällen kunde man gå ut på gårdsplan och hålla upp en död mus eller nåt annat gott, så kom den ljudlöst flygande och svepte fint med sig godbiten. Sött! Sen blev den stor och flyttade hemifrån en vacker dag!
    De jagar vanligen kråkor i det området – bönderna vill gärna bli av med dem då de anfaller och t o m dödar lamm. Man behöver inte fånga så många innan resten av kråkorna fattar vinken och håller sig borta. I Skottland kan man jaga ripor, men den säsongen är kort, börjar 12 aug (”the glorious twelfth ”) och det är en krävande sport, mindre lämplig för ridning.

    Svara
    • Birgitta

      Som sagt; mycket intressant läsning som är helt okänd mark för mig.

      Kråkor som dödar lamm?!?!?! Otroligt! Verkligen bra då att kunna hjälpa till med en falk :).

      Skulle gärna läsa ett utförligt reportage om detta.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>