Tävlingsrapport- vi älskar den lugna svansen!

Igår var alltså hela Kreon-gänget samlat för en pay and ride i Flyinges stora ridhus, jag var groom, X red och Christina dömde :).

Christina har ju aldrig sett Kreon på tävling utan bara fått mina målande beskrivningar och sett fler mupperier än vi önskat på vissa träningar men idag skulle hon alltså få betygsätta min knäppis.

Jag tror faktiskt inte att det var för att Kreon inte ville skämma ut sig inför Christina som han gick sin lugnaste ritt någonsin inne på banan- redan på framridningen, medan jag ledde runt honom, var han mycket avslappnad och detta ändrade sig inte när X hoppade upp.

Och vilket skillnad det blir när man sitter på en lugn häst i stället för en überspänd dito- X kunde galoppera i förvänd galopp utan att få ett enda omslag; detta ÄR ju ett av Kreons paradnummer egentligen men när han spänner sig kan man få hur många ofrivilliga byten som helst, been there, felt that…

Inne på banan visade Kreon sin fantastiska skritt med ett jätteövertramp och helt ”lea-lös” i kroppen,  avslappnad förvänd galopp och en jättefin avslutande halt (det är X paradnummer, halterna 🙂 ).

Inte ett enda mupperi uppvisades och det bästa av allt; SVANSEN VAR LUGN :).

Jag vet inte om jag har nämnt det men när Kreon tävlar brukar han piska mer eller mindre argt med svansen i vissa galoppdelar och i söndags var detta så tydligt att jag trodde han skulle bryta av den.

Så om man inte på annat sätt förstår att hästen är galen av spänning behöver man bara titta på svansen för det är enda gången han slår helt hysteriskt med den, som ett jäkla kvastskaft eller nå´t :).

Både X och jag var givetvis OTROLIGT nöjda med ritten och allt runt omkring- det är EXAKT denna typ av träning som Kreon behöver.

19 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ellen

    Stort grattis! Det är kul att höra att han verkligen kan sköta sig, och det med bravur! Får vi veta procenten? 😀

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Han fick det ur systemet sist, dags att testa en ny väg 😉 grattis! Du ska se att du snart sitter på själv nu.

    Svara
    • Birgitta

      Ingen vore gladare än jag om du har rätt Anna-Kajsa men riktigt så snabbt tror jag tyvärr inte att det går.

      Fast man kan ju hoppas….och det BORDE ju bli mildare och mildare protester ju längre tiden går och ju mer han vänjs.

      Tänk när han sparkade i sargen i princip varje gång jag ville fatta galopp (tills jag började rida innanför spåret)- minns att jag skrev till AnnH att jag längtade efter den dagen då jag kunde säga/ skriva att ”kommer du ihåg….” och att detta skulle vara ett minne blott och det är det ju sedan länge :).

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Nej, du kan säkert inte förvänta dig att det är spårlöst borta, men det kan ju vara så att ni kommit över någon slags kulmen.

        Svara
  3. Åsa T

    Heja, heja!! Det blir bättre och bättre.. Stort grattis till hela ”Kreon-gänget” !!

    Svara
  4. Hästis

    Tror absolut att K har tillgång till internet 🙂 Han läste säkert inlägget häromdagen när du var besviken och tänkte att; nu ligger jag nog lite risigt till. Bäst att visa mig från min bästa sida idag…. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Det var EXAKT vad jag sa till X igår :).

      Muppen har börjat fatta hur bra han har det hos mig men också att han kan ”hänga löst” om han inte stagar upp sig :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>