Långt läder

Härom dagen blev jag påmind om en sak som jag har vetat länge men som jag tenderar att glömma bort: läder töjer sig!

När jag red tyckte jag att det kändes som att bettet liksom hängde lite väl sladdrigt i tränsen eller hur jag ska säga och mycket riktigt: när jag hoppade av efter ritten och kände på sidostyckena så insåg jag att de hade töjt sig rejält.

Jag vet inte hur noga ni granskar er utrustning vill vardags och uppenbarligen gör jag det inte tillräckligt noga eftersom jag hade missat de för långa sidostyckena.

5 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jag har vid några tillfällen fått korta andra hästars sidostycken en del och undrar om det inte också beror på töjning och inte att hästarnas ägare tyckt att bettet ska dingla så pass.

      Svara
  1. jannike

    billigare läder tenderar att töja sig en del, köpte ett superfint lackträns från hööks för ett par år sedan och det har töjt sig rejält tyvärr, dessutom har det fasta sidostycksfästen så går inte att byta ut dem till kortare.

    Svara
    • Birgitta

      Det är ett av Hööks rundsydda träns jag har som har töjt sig så pass att jag har fått göra egna hål.

      Men jag har varit med om samma sak på riktigt dyra träns också (detta kostade 700:-).

      Svara
      • CeciliaL

        Trans tycker jag inte brukar toja sig speciellt mycket – kanske rundsydda tojer sig mer??

        Laderstiglader slutade jag anvanda for manga ar sedan, da jag blev trott pa att de jamt tojde sig, aven dyrare varianter. Finns val sadana som har vav pa insidan som kanske tojer sig mindre, men tycker de verkar klumpiga. Jag bytte for lange sedan till Wintec Webbers som ar syntetiska stiglader (svarta snyggast, den bruna fargen ser fejk ut, men jag har svart sadel iaf, sa sproll) com dels inte tojer sig alls och dels ar enkel tjocklek och spanne nere vid stigbygeln, sa de ar mycket bekvamare an traditionella lader. Rekommenderas.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>