Veckan som gått

Den gångna veckan började mycket bra med ett härligt dressyrpass på egen hand i måndags och en fin träning för Christina på tisdagen.

I onsdags skrittade jag ut själv och det gick ju inte lika bra kan man säga- Kreon kröp fram ett steg i minuten den första halvtimmen, var helt opåverkbar under denna tid och kom slutligen in i sin andra andning och skrittade resten av rundan som en normal häst.

I torsdags var det dags för ännu ett superpass i ridhuset- det känns som att Kreon har klättrat ett helt pinnhål upp vad gäller att trava bättre, spänstigare och utan hack men med ett jäkla sug i bettet. Underbar känsla.

Givetvis får man aldrig vara glad för länge- det är min bittra erfarenhet sedan evigheter tillbaka, när jag kom till stallet på fredagen stod Kreon med ett svullet och ömt framben och jag fick avboka veckans X-ritt.

I stället skrittade jag ut och Kreon var ännu dummare än i onsdags och tog ännu längre tid på sig att ”blir redo”- SUCK!

I lördags skulle vi ha varit med på ett event som blev mystiskt inställt och som jag ännu inte fått någon förklaring till (ska berätta mer om detta när jag vet vad som hänt) och vi skrittade då ut med Anna och Hera i stället och den uteritten går banne mig till historien som en av de mer avspända.

Söndagen bjöd på en hysterisk hingst som inte kunde kontrollera sina undersåtar i hagarna- hingsten skulle prestera dressyr i ridhuset hade ägaren tänkt sig men hur tusan ska man klara av att göra detta när man inte vet vad pöbeln sysslar med utan övervakande ögon?

Ja, det passet går då inte till historien som något av de mer avspända- snarare tvärtom skulle jag vilja säga och det var rätt skönt att hoppa av FRIVILLIGT när det var slut om ni förstår vad jag menar :)!

3 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>