Tisdag- fortsatt nöjd

Jag undrar hur många tisdagar i rad jag har skrivit typ ”träning för Christina, bra, duktig, nöjd”.

Men man ska inte ljuga och det ÄR verkligen både roligt att träna och går himla bra tycker jag.

Idag började vi med att samla galoppen på en stor volt och jag fick tänka på att inte bromsa med händerna och att ha hästen framför mig och bärig och kvick.

Det gick riktigt bra i vänster varv som är Kreons upprörda varv i galoppen och där jag inte brukar kunna samla/ kräva lika mycket utan att få någon form av protest.

I högervarvet går det lättare och där fick jag i stället träna mer på att få bra övergångar mellan galopp och skritt utan att Kreon fastnar i handen utan gör övergången mer ”flowig”.

Numera är fattningarna ur skritt och till höger galopp linjal-raka- jag minns när det protesterades även i detta moment.

Efter galoppen ville Christina se skänkelvikningar över diagonalen och när jag hade visat ganska många som nästan alla var väldigt fina sa Christina att det syntes att Kreon blivit starkare och att han numera gör dom mycket bättre med större övertramp med bakbenen.

Enligt Christina som ju tillika är dressyrdomare har skänkelvikningarna gått från att vara initialt 5-6 mässiga till att vara 7,5 mässiga så det kändes ju skönt att höra.

Bakdelsvändningarna blir också bättre och bättre och detta är ju något jag har jobbat mycket med den senaste månaden.

Hela känslan under passet var bra, härligt sug i bettet och med Kreon över lag framme för skänklarna även om det kommer en del stopp och ojanden då jag hör Christina sucka i sin hörna. Själv bryr jag mig inte så mycket- det går så snabbt över och kompenseras med råge övrig tid :).

Att Kreon förändrats både vad gäller utseende (rejält kraftigare hals och bakdel) och i hur han känns och orkar utföra det jag begär tillskriver jag dels vad jag vill tro min genomtänkta träning som följer en plan och inte bara sker utifrån vad jag ”känner för” och dels studshoppningen som jag har berättat flera gånger om.

Även om allt kan hända vad gäller tex skador så är det ändå verkligen roligt att så tydligt se vilken utveckling som skett och precis så som jag önskat och hoppats. De SKA ju löna sig att träna tycker jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Hi hi…jag har faktiskt medvetet inte velat visa hur Kreon sett ut de 2 senaste månaderna då han mer sett ut som en rugguggla än en fin dressyrhäst i hårremmen.

      Han kliade upp flera hårlösa partier innan jag tog bort sojan och det är först de senaste kanske 10 dagarna som ny päls helt har fyllt i de ”tomma luckorna”. Gissar att han har satt all den nya pälsen inom kort och och den gamla slitna heltäckningsmattelooken då är helt borta.

      Svara
    • Birgitta

      Ja, jag är mycket nöjd.

      Christina är mycket pålitlig (håller inte på och ändrar och ställer in träningar), punktlig, trevlig, kommunikativ och kunnig.

      Pratar aldrig i telefon/ med andra under träningen, flexibel (kan tömköra ens häst om man vill och även hoppa upp och rida den) och håller en rimlig prisbild på träningarna.

      Är som nämnts mycket aktiv domare, jobbar med hästar, har barn som rider så hon ser ju mycket häst dagligen.

      Mycket av ovanstående kan tyckas självklart men jag som både haft och framför allt SETT väldigt många olika tränare under ca 30 års tid vet att så verkligen inte är fallet.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>