Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du deltar sedan ett halvår tillbaka i träningar för person X EN GÅNG I MÅNADEN.

X blir därefter utbildad dressyrdomare och du tävlar ofta dressyr.

Hur resonerar du kring att X dömer dig på tävling (vilket är förbjudet om träningen sker regelbundet och med regelbundet anger TR att det ska vara ”minst en gång i VECKAN”):

* Jag slutar att träna för X för att inte behöva stryka mig från tävlingar hon dömer.

* Jag låter X döma mig då det enligt TR inte är förbjudet.

* Jag stryker mig från de tävlingar där X dömer även om det inte är förbjudet.

MOTIVERA DITT SVAR!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Jag låter X döma mig då det enligt TR inte är förbjudet, jag bor i Sthlm är glad åt de tävlingar jag hinner in i innan de är fulla, och jag förutsätter att X iom sin utbildning är proffsig nog att vara neutral.

    Svara
  2. Prick

    * Jag låter X döma mig då det enligt TR inte är förbjudet.

    Motivering är väl inte nödvändigt? Det är ju tillåtet liksom? Känns onödigt att skapa egna påhittade hinder mot att tävla/träna.

    Svara
  3. Madeleine

    Jag låter x döma mig. Jag utgår från att jag inte hade blivit favoriserad av x.

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag tränade under något eller ett par år var 14e dag för en dressyrdomare. Jag undvek att tävla när hon dömde – för min egen och hennes skull. Jag var dessutom hennes enda elev under en period, så jag tror det skulle ha kunnat vara extra känsligt just därför. När det någon gång hände att hon dömde på klubbtävling tror jag inte det gynnade mig – hon kände ju till alla mina svagheter och kunde spana efter dem! Där jag bodde då fanns det tillräckligt med tävlingar för min ambitionsnivå ändå. Hade det inte funnits det hade det kanske varit en annan sak.

    Svara
  5. JohannaB

    Självklart ”* Jag låter X döma mig då det enligt TR inte är förbjudet.”
    Vi har s få tävlingar per år så hade jag börjat stryka mig utifrånd omare hade det knappt blivit några tävlingar kvar att rida! 😉
    På samma sätt ”känner” nästan alla här uppe ”alla” domare mer eller mindre. Inte så att vi har fredagsmys men så att man hejar på varandra när man möts…
    Det är orimligt att tro i ett distrikt med så pass få domare och tävlingar att man är som en oskriven duk när man rider in vid A, däremot tror jag problemet är obefintligt. Domarna är proffsiga och duktiga och sitter inte och funderar på oväsentligheter utan dömer vad de ser.

    Svara
  6. Minstral

    Skulle också tävla, är det tillåtet så ser jag inget hinder alls faktiskt?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>