Onsdag- quick fix

Idag har hästaktiviteterna legat på sparlåga- välbehövligt ibland.

Efter jobbet åkte jag och köpte betfor och lucern, körde därefter vidare till stallet, longerade Kreon i paddocken i ca 10 minuter så att han fick röra på sig lite, slängde in nåt kilo morötter i krubban och begav mig sedan hemåt för en cykeltur med Soya.

Det var den hästdagen det :)!

Sedan har jag givetvis mockat 2 gånger (morgon och eftermiddag) , satt höpåsar och blandat kraftfoderspannar- men det är ju sådant jag gör 365 dagar om året, oavsett.

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Ordentligt på morgonen och sedan behöver jag bara ta ut enstaka (1-4) bajshögar på eftermiddagen.

      Jag har lite av renlighets och strömani vad gäller boxen och sätter ALDRIG in hästen i densamma utan att ha tagit ut eventuella bajshögar (helt sant även om det låter galet 🙂 ).

      Fördelen med denna mani är att det är lättmockat, att boxen alltid ser fräsch ut och att häst/ täcken hålls mycket rena. Sparar även tid och strö.

      Svara
      • CeciliaL

        Det trodde jag alla gjorde?! Skulle verkligen inte kalla det för ”renlighetsmani” att plocka ut högarna innan man åker från stallet. ”Skip out” kallas det för här, till skillnad från ”muck out”.

        Svara
    • Camilla

      Hehe, det gör inte jag heller, det räcker med en gång, fast å andra sidan åker våra hästar ut vid 07 och kommer in vid 19 så det behövs inte 🙂 Våra står på spånbädd så det är väldigt lättmockat förutom de dagar han gräver ner och täcker över dem ordentligt… 😉

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>