Om halva poäng

Med tanke på att man nu infört betygsättning med halva poäng vid dressyrtävlande och då jag tycker att detta verkar klokt och bra kan jag inte låta bli att undra varför man inte tillämpat detta tidigare?

Har ni några idéer?

Ser ni bara fördelar eller nackdelar?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emma

    Jag började rida MsvA förra året där det var halva poäng. Och tycker det är bra, det ger rätt mycket utslag att kunna få 6,5 eller 7,5 i protokollet idtället för 6 och 7. Men jag undrar varför domare ska behöva 20 betyg för att kunna sätta skilja ekipage åt. Känns som att 1-10 borde vara en tillräcklig bred skala .

    Svara
  2. Prick

    Inga särskilda fördelar faktiskt. Tycker synd om de som ska räkna, blir ju ännu lite jobbigare så.

    Svara
    • Linda

      Fast det är väl inte många som sitter och räknar för hand i dag när det finns Equipe? På våra tävlingar har vi en person som sitter och kontrollerar så att rätt siffror knappats in i Equipe, men räkna behövs inte.

      Svara
  3. Ann

    Tanken var väl att det skulle bli lägre poängskillnader när fler domare dömde. Att om ett ekipage låg mellan 6 och 7 och den ena (snällare) domaren tidigare genomgående valde 7 och den stygga domaren 6 så blev skillnaden stor. Men tyvärr tycker jag efter förra året och några starter i år inte att det blivit bättre. Domarna skiljer sig fortfarande ganska ofta med många procent.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>