Dagens (försäljnings)fråga

Om vi för en stund tillåter oss att fantisera fritt 🙂  :

Om du hade fått 100.000 av en köpare där du visste att din häst hade fått det bra- hade du sålt den?

Varför/ varför inte?

Mina andra hästar hade jag sålt (för att köpa en bättre häst), Kreon nej.

För mig är han dels värd mer än 100.000 och dels VILL jag inte sälja honom.

Fast fråga mig igen efter nästa uteritt *skratt*- då är priset kanske 20.000!

25 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia

    Svaret blir: NEJ TACK!

    Säljer inte Winston. Han är en one of a livetime, häst.
    Jag har lyckligtvis blivit välsignad med två av denna sort. Nästa helg har han varit min i 2 år.

    Svara
  2. JohannaB

    Jag skulle inte sälja min för 100 000… Har blivit erbjuden mer pengar men sålde inte då heller! 😉
    Visst finns det andra fina hästar men för 100 000 skulle jag inte hitta något bättre. Framförallt är jag nöjd med att jag lagt hela grunden själv och vet att hon är uppfödd och tränad så bra som möjligt och att jag har en väl grundriden, stark, välväxt, fräsch häst utan ”hemligheter” och okända problem.
    Sällskapshästen skulle jag sälja rakt av för 100 000 däremot, hon är inte alls värd de pengarna! 😉

    Svara
  3. JohannaB

    Nu lät jag kall och pengakåt 😀
    Min är inte till salu ens för mycket pengar också för att jag tror att detta är den häst jag kommer ha under min livslängd som har högst kapacitet. Och under en perfekt ålder av mitt liv (”ung vuxen” med full inkomst) är det fantastiskt att få göra en liten hobby satsning på att komma upp i medelsvåra klasser och prova på hur det är! Sedan älskar jag henne högt också…
    Oj så mkt timmar och blåmärken jag lagt ned på henne sedan hon var en liten åring! Förhoppningsvis har vi 10 år på tävlingsbanorna och 15 år tillsammans kvar! Och det känns underbart!

    Svara
  4. Minstral

    Diva hade jag nog sålt, har ju inte haft henne så länge och 100000 är ju ett riktigt bra pris för en åring:) Misty hade jag inte sålt, hon är 11 år och född här och jag är tryggheten i hennes liv, klart att någon annan hade kunnat ta hand om henne lika bra, men jag skulle inte kunna svika henne så. Hon vet inget annat liv och hon hade nog blivit väldigt, väldigt osäker.

    Svara
  5. rackemarie

    Nej, jag hade inte sålt DiNozzo för den summan, även om det är lite mer pengar än jag gav för honom i höstas. Ser fram emot många härliga, utvecklande år tillsammas med denna vackra 8-åring. Meningen är att vi ska åldras tillsammans 😉

    Svara
  6. CeciliaL

    Det tycker jag var en ganska svår fråga med tanke på hur otroligt många fina (distans)hästar jag tittade på när jag letade häst förra året. Sådana kostar inte ens i närheten av 100,000 SEK, och den jag köpte – som jag är oerhört nöjd med – kostade 1/5 av det. Det betyder att för 100,000 skulle jag kunna köpa en (eller t o m två!!) av de andra som jag också gärna ville ha, så den summan skulle nog vara ganska svår att motstå. Har haft hästen i 7 mån så jag känner mig inte så där SUPERfäst vid den emotionellt, som jag gör med tidigare hästar som jag ridit in och haft sen föl osv (skulle väl inte – ännu! – påstå att jag ”älskar” den, menar jag). Är övertygad om att någon av de andra också skulle kunna bli precis lika bra (eller bättre, de som var mkt dyrare) tävlingshästar och så skulle pengarna räcka till en ny transport att åka till tävlingarna med också, haha… Fast risken finns ju att de inte är lika trevliga och rättframma i psyket som den jag köpte. Nä, jag vet inte riktigt, men det skulle nog luta åt att jag sålde den nya unga förmågan och köpte 1 eller 2 av de andra istället… Tror jag. Om någon vill betala 100,000 för en oprövad 5åring arab så lär de ju ta hand om den ordentligt iaf!

    Svara
  7. Anna

    Nej jag tror det skulle vara svårt att få tag på en häst i samma ålder, hälsostatus, utbildningsnivå och tävlingsresultat som min häst har för dem pengarna. 🙂

    Svara
  8. Emma

    Skulle inte sälja för 100 000:- eftersom jag tycker han är värd mer än så och förhoppningsvis kommer bli värd mycket mer än så i framtiden. Sen har jag ju köpt honom som framtidshäst så nu finns inte tanken på att sälja. Han är ju fortfarande bebis och inte fått chansen att visa än hur bra han blir!

    Svara
  9. Frida

    Ja eftersom min häst är lite till åren och jag skulle inte ens få hälften av de pengarna om jag sålde. Men det förutsätter att jag vet att hon får det bra. Men eftersom det inte kommer hända så kommer hon få bli gammal hos mig så får jag köpa en bättre yngre förmåga när jag får råd.

    Svara
  10. AnnH

    100.000 är kanske lite lite oavsett man har en häst som är värd det eller ej. Det är ju inte så att man kan ändra sitt liv med 100 pix.

    Båda mina är värda betydligt mer så givetvis blir svaret »under alla omständigheter nej«. Frågan är vilken summa man anser kunna göra stora saker i ens egna liv bättre/roligare/enklare, och därmed göra det värt en försäljning. Och den summan är nog olika för oss alla. Tillsammans med olika värdering av förhållandet till sin egna häst. Om man klarar sin ekonomi bra, s a s inte BEHÖVER pengar, om man älskar sin häst, älskar att rida den och den motsvarar de förväntningar man har – med alla dessa omständigheter så höjs ju priset för att man är inte i sälj-mood öht.

    Svara
    • Birgitta

      Nu tänkte jag inte på en eventuell försäljning i förhållande till ”få pengar som skulle förändra ens liv” för i DET sammanhanget är 100.000 ingenting för mig i alla fall.
      Visst skulle jag bli glad om jag fick/ vann 100.000 men mitt liv skulle faktiskt inte ändras ett dugg då den summan inte räcker till att varken sluta jobba eller ens gå ner i arbetstid. Och i övrigt tycker jag inte precis att jag saknar något speciellt…tja…då skulle jag troligen köpa en nyare bil men det är inget jag liksom DRÖMMER om.

      Nej, frågan var mer ställd som ”är du så pass nöjd med din häst att du inte vill byta ut den mot en 100.000-kronors häst (vad nu DET är ha ha)….typ”.

      Men i DET sammanhanget (häst för 100.000) så finns det ju massor av hästar som är värda/ säljs för långt mindre summor så där är ändå summan relativt hög för oss ”amatör-ryttare”.

      Svara
  11. Johanna

    Kanske…jag vet inte, och det beror på. 🙂 svår fråga och jag är dålig på att sälja hästar

    Svara
  12. My

    Om båda mina pojkar kom till ett hem där de fick det avsevärt bättre än hos mig (Primeur t ex fick en superfin lösdrift med en fin balanserad flock och enorma hagar, som han trivs bäst med) och jag visste att de fick stanna resten av sina liv, då skulle jag sälja för deras skull. Då kunde jag i stället lägga min energi på att hjälpa någon annan häst som har det sämre än de har det nu (och alltså skulle uppleva en flytt till mig som en förbättring). Win-win men jag har svårt att tro att någon skulle kunna erbjuda Primeur det han önskar 😉

    Svara
  13. Lindha

    Nej, dels har jag inte haft W så länge och det är långt ifrån summan jag gav för honom, så mitt svar är absolut NEJ! 🙂 Jag skulle gå back väldigt många kronor isf!

    Svara
  14. Anna-Kajsa

    Det är ett rejält underpris för i alla fall två av våra tre hästar – och den tredje är ju ung och sista avkomman från mitt gamla sto, så nej, absolut inte!

    Svara
  15. My

    Oj vad folk har dyra hästar 🙂 Min dyraste häst var Primeur och honom gav jag 45 för :O

    Svara
    • Linn

      Håller med dig My, dessutom tenderar ju hästar att vara värda som mest pengar i forum och i bloggkommentarer 😉

      Svara
      • Birgitta

        Och även vid annonsering skulle jag vilja tillägga. Jag brukar alltid säga att en häst inte är värd mer än vad någon är villig att betala och när man ser samma hästar på annons i ett halvår eller till och med mer måste i alla fall jag ifrågasätta om prissättningen är korrekt.

        Svara
  16. Nevve.se-En gång Stalltjej, alltid stalltjej!

    Nu är ju Nevve inte min egen, men även om han vore det så skulle jag inte sälja honom för flera miljoner ens, eftersom han är den största orsaken till att jag har en hyfsat bra mental status. Får jag inte vara med en häst jag gillar så blir jag galet otrevlig och sur och allmänt jobbig. Så för både min och omgivningens skull så är det ett nej 🙂

    Svara
  17. Anonym

    Och framförallt om man vill sälja så är hästen inte mer värd än sina senaste tävlingsresultat, hur bra han än går hemma

    Svara
  18. Rebecka

    Nu står jag inte som ägare till Greta, men i de flesta avseende är hon ändå min. Hade någon kommit och erbjudit mig, eller den riktiga ägaren, 100.000 för Greta, så hade de fått ta henne. Det hade gjort ont i mitt hjärta, men hade hon hamnat hos någon som älskar henne på samma vis som jag och som skulle kunna ge henne det jag för tillfället inte kan, då hade hon fått exakt det liv hon förtjänar.
    Så, hade någon, trots det faktum att hon inte är ridbar, velat betala 100.000 för henne, så hade hon varit deras..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>