Har vi hört den förut?

vanlig

En ganska tröttsam fråga som nog alla vinthundsägare har fått någon gång är varför deras hund är så smal.

”Äter den ingenting….”.

Jodå…i alla fall Soya äter hur bra som helst men det är liksom så vinthundar SKA se ut.

Själv älskar jag en whippets utseende men misstänker att just den ”magra” siluetten är det som gör att lekmän ibland (ofta?) tycker att de är fula?

Och av samma anledning gillar jag själv inte de raser som antingen ser lite ”halvfeta” ut eller som lätt BLIR feta om man inte håller efter dom- jag gillar det smala och smäckra :)!

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bodil Celander

    Det har vi! 🙂 Salli är nästan tjock nu, men ingen skulle tro mig om jag sa det…

    Svara
  2. jannike

    Tycker man får höra lite liknande inom hästvärlden också, speciellt inom hobbydressyren, ”dressyrhästar ska vara grooova och mulliga” men fett är inte muskler! Eller ”min häst var så smal när jag fick honom så han behöver mat” sagt av en kvinna som haft hästen i 7 år och den såg ut som en badtunna

    Svara
  3. Anna-Karin Eng

    OMG … näääääe, den har jag aaaaaldrig fått höra. Inte till leda. Är man ute och går med en whippet som inte har världens bästa aptit så får man höra en del. Även med en whippet som är av motsatt sort och därmed FET så får man höra samma sak. Kul att kommentera att NEJ, hunden är inte smal, den är FET!

    Svara
    • Birgitta

      Jag har själv sett ganska många whippets som är långt smalare än Soya (och ändå ok för sin ras så att säga) men får ändå frågan av icke-vinthundsfolk då och då: varför Soya är så smal.

      Jag skulle lät kunna ge henne mer mat och hon skulle då givetvis gå upp i vikt men därmed också bli för tjock= absolut inget jag vill.

      Svara
  4. Lindha

    Jag får alltid höra om mina katter – fryser dom inte? Gud är dom inte äckliga att känna på?
    Svar nej, och åter nej! 🙂
    Jag skulle nog inte valt att ha fem naken katter om dom var så äckliga att känna på 😉

    Svara
  5. Linnea

    Värre är det med bulldozer-doggarna som hjulbent vaggar fram, varför vill man att dem ska se ut så? 🙂 Hade lite viktproblem med min Chihuahua-hane för ett par år sedan. Tunn i hullet och dålig aptit. Men så började jag ifrågasätta innehållet i hundmaten, spannmål och åter spannmål… Potatis, stärkelse, majs etc. Nu kör vi holistiskt och han är superfin i hullet! 😀

    Svara
    • Birgitta

      Så mycket allergier, kassa magar etc som jag läser om bland alla möjliga hundraser så tror jag att ”skitfoder” är EN av bovarna.

      Inte för att priset är allt men så mycket som det kan skilja mellan det dyraste och billigaste torrfodret tex så skulle inte jag köpa det som kostar minst i alla fall.

      Svara
      • Linnea

        Absolut, man blir ju vad man äter! Våra djur är så klart inget undantag. Spannmål är varken bra för människo- eller hundmagar. Men det är billigt och mättande!

        Svara
  6. Emma

    Känner igen det där! En familjemedlem, som har absolut dille på att ÖVER-utfodra djur, tycker att det är rent djurplågeri (!) med så magra (!) hundar som exempelvis whippets! Finns ingen förståelse alls för själva rasen och dess anatomi, eller vad dessa hundar är avlade för. Suck.. Nu har jag ju ingen whippet själv men en smäcker korsningstik som – givetvis – också är ”alldeles för mager, stackars hund”. Suck igen. Alla djur ska helst ha 100% övervikt, sen gör det inget om de dör av detsamma. Detta är något som retar gallfeber på mig, men ibland får man hålla tand för tunga.

    Ett djur ska givetvis ha bra mat i tillräcklig mängd, korrekt utfodring m a o. Men att överutfodra är väl enbart förkastligt, såväl för djurets hälsa som för den egna plånboken om man nu ska lägga in även en ekonomisk aspekt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>