Lördag- fortfarande inte till salu!

Nix, efter dagens skrittrunda ute i en timme med stallkamraten Landmann är Kreon fortfarande inte till salu, så som jag fruktade i tidigare inlägg idag :).

Idag bekräftade djuret åter att hans galenskaper utomhus inte har att göra så mycket med vädret eller hur länge sedan det var han var ute sist utan framför allt med oviljan att lämna flocken.

Nu var det ju tex nästan 2 veckor sedan jag red ut, det blåste ganska mycket och vi red en bra bit på en trafikerad väg men ändå gick Kreon lugnt som en filbunke- BARA för att han inte var ensam, det är jag övertygad om.

Hade han varit solo hade det inte spelat någon roll om jag hade ridit ut varje dag under hela veckan, solen hade gassat och vi inte hade mött en enda bil tex, det är så vår verklighet ser ut.

Idag var det till och med så att Kreon inte reagerade för saker som Landmann hoppade till för/ tittade på och så har det varit när han har varit ute med Hera också.

Det är synd att jag inte litar på honom när det gäller Soya för annars hade man kanske (?) kunnat få honom att acceptera att HON var en flockmedlem som han kunde ty sig till?

Men att rida med henne kopplad och gående bredvid Kreon är inte att tänka på- jag skulle vara för rädd att han skulle fara ut med ett framben mot henne eller så skulle det bli en massa trassel när han, sin vana trogen när han är ensam, stannar och vägrar att gå.

Så vi får nog fortsätta att hålla oss till hästsällskap (eller människor som går bredvid fast någon sådan intresserad har jag inte funnit) även om det fortfarande är så att det knappt finns någon häst på anläggningen som JAG bedömer som tillräckligt snäll/säker för att agera trygghetsfaktor åt Kreon och inte göra saker värre genom egna konster och bus.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Synd att jag inte är i ditt stall. Skulle gärne följt med på promenad med handhäst 🙂 Han är stabil, mer stabil än vad jag är…ha,ha.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>