Lördag- mer MSV C

Ja, även idag blev det mycket linjer ur MSV C-programmen och så kommer det förhoppningsvis att vara ett bra tag framöver (såvida hästen inte blir skadad) .

Jag red skolor utmed långsidorna där jag varierade mellan förvänd sluta och öppna på ena långsidan och sluta på den andra, slutor utmed diagonalerna, enkla byten över meddellinjen, serpentiner i galopp och några ryggningar.

Jag återupptog också tisdagens övning med galopp upp på medellinjen och försökte tänka på att sitta till vänster i vänstergaloppen och inte låta mig fösas över till högersidan där Kreon vill ha mig.

Jag ska be Christina att vi fortsätter detta arbete på kommande träningar- rakriktningen är ju jätteviktig ur många aspekter, inte minst vad gäller hållbarheten, men jag kan ibland ha svårt att känna fullt ut om Kreon är helt rak eller inte.

Det mesta idag fungerade helt ok och jag avslutade med att träna på en av Kreons akilleshälar; mellantraven.

På nästan alla kritik-papper kan man läsa ”våga mer” eller ”svag” och det handlar dels om att X ibland inte kan trycka på mer för att inte riskera en upprörd galopp i stället men också på att Kreon inte KAN öka ordentligt.

Än så länge blir det mer ”spring spring” än ”häng” när man trycker på även om det visst är skillnad från när jag köpte honom.

Lättast övar jag detta korta sträckor och helst på volt men det är kanske en smaksak vilket som fungerar bäst på vilken häst?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>