Veckan som gått

En hel del dressyr har det blivit i veckan, både i måndags (tävling), tisdags (för Christina), torsdags och lördags.

Veckans hightlight var tveklöst Kreons och X:s fina ritt i torsdags på pay and ride i Flyinge där de red ett näst intill prickfritt MSV B:2 program.

Visst finns det saker att slipa på; travökningarna, bättre samling i skolorna osv men ekipaget kommer definitivt inte att behöva skämmas om de presterar liknande ritter på ”riktiga” tävlingar.

Tjatet från omgivningen om när jag ska börja tävla själv fortsätter men jag har min plan och håller mig till den.

Måndagens tävling var så klart också en succé, att klara 2 kval på 2 försök och båda på 67 % tycker i alla fall jag är ett jättebra resultat och att det blev en rosett på köpet var verkligen grädde på moset.

I fredags och söndags skrittade jag ut och det KÄNNS som att Kreon även här har skärpt sig lite och får färre och färre mupp-ryck.

Vi är över huvud taget inne i ett bra flow- Kreon ojar sig mindre och mindre och NÄR han gör det så vågar jag gå på honom på ett helt annat sätt vilket också gör att han inte tramsar lika mycket och lika länge samt att jag heller inte blir så förskräckt som jag kunde bli förr.

Om jag ska säga några ord om vädret så har det varit minusgrader mest varenda morgon medan det mitt på dagen kunnat vara både 8 och 9 grader så till och med lilla Soya har fått springa utan täcke då och då.

Hon motioneras mest genom cykelturer som jag tycker är ett bra sätt att komma fram i lite bättre tempo än när man går och eftersom hon mestadels springer lös så kan hon själv avgöra i vilken takt hon vill röra sig.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Märkligt att folk alltid ska ha så mycket synpunkter. Låter klokt att hålla sig till planen. Det ger ju bra utdelning och förhoppningsvis har du en trevlig tävlingskompis när du känner att det är dags.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag börjar verkligen undra vad detta ifrågasättande beror på? Tycker man synd om mig som inte ”får” tävla själv eller kan det vara andra orsaker som ligger bakom?

      Svara
      • Anna

        Min häst går också under namnet ”muppen” och inte utan anledning. Jag får också höra allas synpunkter oavsett om jag ber om det eller inte. Ibland känns det som att omgivningen har större problem med hans ojämna prestationer än vad jag har.

        Svara
        • Birgitta

          Ja, ibland hade man hellre uppskattat tystnad än o-ombedda kommentarer.

          Tycker man ska vara mycket försiktig med att fälla just o-ombedda OCH negativa omdömen kring andras hästar/ hundar/ avkommor- det kan vara mycket känsligt och man borde noga väga nöjet att få kräka av sig mot efterverkningarna så att säga.

          Svara
          • Anna-Kajsa

            Fast är det verkligen så att kommentarerna om när du ska börja tävla själv är negativa? Är det inte istället så att folk ser hur det går framåt och är uppmuntrande? Och jag antar att de flesta vet att du vill tävla själv, och att planen är att du ska göra det när det funkar bra med X, så är då frågan så konstig/obefogad/oartig? Du gör självklart som du vill, men jag har svårt att förstå att du tar frågorna och kommentarerna negativt.

          • Birgitta

            Nej, alla kommentarer är verkligen inte negativa men det är dom som är det som stör mig.

            Jag tycker inte att alla har varit så där jätteuppmuntrande till min satsning med Kreon och jag får tyvärr känslan av att dessa personer nu nästan störs av att det går så bra när X tävlar TROTS att Kreon är som han är.

            Kanske är jag cynisk men jag har varit med så länge och hört så mycket genom åren, inte bara för egen del, så att jag nästan kan föreställa mig VISSAS kommentarer om/ när jag börjar tävla.

            Går det uselt kommer det att heta ”tänk vad kass Birgitta är som inte lyckas med sin häst- när X tävlar går det ju hur bra som helst” och går det bra kan man i stället säga att ”det är ju X som har gjort allt jobbet”.

            Givetvis ska man bara strunta i sådana kommentarer om de kommer men det är ju inte kul.

            Jag tycker att det är vanligt med avundsjuka och missunnsamhet bland hästägaren men det är kanske inget unikt för ridsporten?

  2. Anna-Kajsa

    Min reaktion på det du skriver är nog i stil med: Gud så skönt att inte ha en massa folk omkring sig som tycker en massa! För antingen är jag lyckligt förskonad, troligtvis till stor del för att maken och jag är själva i stallet, eller så är uppfattar jag helt enkelt inte den typen av åsikter. Jag köpte ju en ”bra” häst, och har inte några jätteframgångar tävlingsmässigt – så visst skulle folk kunna ha synpunkter. Men jag uppfattar inte att folk har det. Jag är kanske för obetydlig? I gengäld får jag givetvis inte en massa beröm heller.
    I ditt fall så vet jag inte hur det är med missunnsamhet osv – men jag uppfattar faktiskt här på bloggen att det finns en genuin välvilja och förhoppning att det ska gå bra för dig. Och jag tror du gör fel som tolkar dem som frågar/uppmanar dig att tävla själv som illvilliga. Det tror jag snarare är ett uttryck för att man ser/förstår hur mycket framåt det har gått, och man önskar dig lyckan att snart tävla själv.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>