Onsdag- den stränga ägaren

Idag fortsatte jag att dressyrträna mitt kära djur och gjorde bland annat mängder av galoppfattningar tänkandes på det som Christina hade tipsat mig om igår.

Ibland blev det fel galopp trots allt och Kreon blev arg och upprörd men idag bestämde jag mig verkligen för att ta igenom det JAG ville- upprörd häst eller ej.

Jag lät mig inte avskräckas av varken sargsparkar eller bakutsparkar utan bara fortsatte med mitt och kände mig väldigt nöjd med min egen beslutsamhet.

Jag la även lite tid på ryggningarna som Kreon fortfarande vill göra snett bakåt- de 4-5 första stegen blir gärna så men om man fortsätter så rättar han sig och kan sedan rygga spikrakt hur många meter som helst vilket dock knappast hjälper eftersom det ju oftast bara är 4-5 steg man SKA rygga.

Idag rättade jag framdelen i ryggningarna så att de blev raka direkt och det är så jag måste tänka och göra- få med mig framdelen korrekt och inte bara tänka bakåt.

Numera ÄR jag tuffare samtidigt som Kreon också både har blivit lugnare och accepterar att man ”går på” honom mer- en mycket bra kombo.

I slutet av ridpasset vågade vi oss till och med ut på utebanan och även om Kreon höll på att dö av skräck när några tjejer åkte förbi på rullskridskor så fick han acceptera DET också- han kommer nog att sova tungt i natt av allt han tvingades genomleva.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Scilla

    Haha jag tvingade min att fortsätta på utebanan trots att några personer höll på med att lastträna en häst som höll på att slänga sig ut varje gång den gått in…

    Det var väldigt taskigt tyckte min nervsvage häst. Ridpasset var väl inte det bästa vi presterat om man säger så MEN jag gav mig iaf inte han fick gå där upprörd eller ej 😉

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det gäller ju att vara bestämd utan att riskera något vilket kan vara lättare sagt än gjort ibland.

      Som du säkert också har märkt/ tycker ska man inte ge sig in i strider man troligen inte kan vinna utan hålla sig till sådant där hästen känner att det är man själv som ryttare som bestämmer.

      Jag vet ju numera oftast vad som triggar min häst och hur långt jag kan gå och det har gett mig en ökad säkerhet vilket även återspeglar sig i Kreons beteende.

      Svara
      • Scilla

        Precis, jag vet var min gräns går och vi håller oss innanför den. Hade en annan ryttare på honom för ett år sedan som trodde hon klarade av att gå över gränsen det funkade inte. För ryttaren visste inte hur hon skulle lösa det när hon väl var där. Han tog över henne direkt och han vägrade att ens gå fram med henne utan reste sig rätt upp. Hoppade jag upp slutade han direkt och visar inga tendenser på att resa sig.

        Tyvärr kan man inte alltid förutse allt när man har en explosiv häst som tex folk som slänger upp ridhusdörren i exakt samma tillfälle som de knackar…

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>