Inga huliganer här inte!

Läste nyss ett intressant inlägg på Facebook av en tjej som heter Ulrika Johansson som skriver så här:

Fotbolls huliganer kontra ridsport, det väntas 90000 personer under dagarna i Göteborg, och inte behövs där så många poliser inte. Stor eloge till ridsportens supportrar, hejar på sina idoler under ritterna är det knäppt tyst sen bryter jublet ut.. Tror fotbollen har något att lära sig av oss, ridsportsfolk …. Hoppas alla som är i Göteborg får fantastiska dagar, garanterar utan bengaliska eldar och läktar våld.

Ja,visst tål det att tänkas på- dessa skillnader?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi skojade faktiskt om det på Scandinavium igår. Tänk dig scenen när polisrytteriet kommer för att bringa ordning bland ridsporthuliganerna – och kaos utbryter för att alla vill fram och klappa hästarna 🙂

    Svara
  2. Madeleine

    Ja överlag går det lugnttill på hästtävlingar.
    Men i Falsterbo går det inte lugnt till. Polisinsatsen där kostar massor.

    Svara
    • Birgitta

      Fast har inte detta mycket med festandet på kvällstid att göra? Jag minns för kanske 10-15 år sedan då hemvärnet hjälpte till (är det så fortfarande?) och fjortis-hästtjejerna som vanligtvis aldrig träffade killar (eftersom de alltid är i stallet) var helt till sig hela övriga året bara för att de såg sin chans till att träffa dessa hemvärnskillar på kvällarna i Falsterbo.

      Det ofta fina vädret, att de var utan sina föräldrar, i en ”spännande” miljö (tältandes med likasinnade) bäddade menar jag för att saker som vanligtvis inte hade hänt hemma kunde utspela sig i buskarna- inte alltid så bra och med framför allt en massa fylla.

      Och i fyllan och villan kan det hända tråkigheter….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>