Lördag- var är Kreon?

Dagen började som vanligt med stallbesök och därtill hörande göromål, mockning till Muppis och en häst till, fodersättning, höpåse-packningar osv.

Jag åkte också och köpte lucernhack- Kreon har tidigare ätit lucernpellets som han inte precis har kastat sig över så jag tänkte se om hacket faller honom bättre i smaken.

I vår stallhyra ingår endast havre och korn och jag  vill inte ge några större mängder utav varken det ena eller det andra utan nöjer mig för närvarande med 1, 5 kilo havre.

Eftersom det var soligt väder på eftermiddagen valde jag att rida på utebanan och idag besannades mina misstankar från i onsdags- någon har bytt ut Kreon?!?!?!

Nog för att jag älskar att dressyra med min mupp men den här liksom uppgraderade versionen, och då talar jag inte om en Kreon 2,0 utan snarare 5,0, är ju nästan för mycket- heeeeelt outstanding underbar.

Den häst jag red på idag visade prov på sådan samling i både rättvänd och förvänd galopp att jag var helt salig, massor av enkla byten som utfördes hur lätt som helst…ja, jag kan knappt beskriva hur fint allt kändes.

Min egen Kreon kan också samla sig men inte så här mycket och han kan också ibland bli lite uppeldad om man gör för många galoppfattningar medan denna främling inte gick att rubba ur sitt lugna komfort-läge.

Bättre skolor än Kreons, spikrak ryggning, hyfsade travökningar- tack för det!

Ja, jag fattar ingenting och kan bara misstänka att det kanske är någon som såg Kreons gräsligheter i Laholm i söndags, som tyckte synd om mig och ville ge mig chansen att rida på en ÄNNU finare häst än ”hemma-Kreon”.

Hur denna person kunde hitta en till utseendet exakt kopia av mitt djur och var Kreon är just nu och vad han GÖR (är på uppfostringsanstalt???) kanske förblir obesvarade frågor och jag vet faktiskt inte om jag vill ha tillbaka min egen häst.

Den här ÄR finare så du som tog min- behåll honom!

6 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ja, fast både den främmande hästen och ”normal-Kreon” kan vilken tomte som helst rida. En mer lättriden häst får man leta efter. Det är….harkel…RESTEN som inte är lika lätt att handskas med :)!

      Svara
  1. JohannaB

    Har han tävlats utomhus förresten?
    Lady var trots sin tittighet och spändhet faktiskt bättre ute än inne på tävling…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>