Söndag- hybris?

Kanske kommer min kaxighet att straffas i sinom tid men idag gick det bra i alla fall:).

Jag red ut utan graman för första gången i världshistorien och att jag ens vågade mig på detta beror ju på allt uteridningsarbete jag lagt ner tid på i flera veckor.

Nu fungerar det riktigt bra med våra mått mätt och det är en lättnad att slippa ”slåss” var och varannan meter på väg bort från stallet.

Nu återstår ”bara” projekt ”lära hästen att bete sig normalt på tävling- inte sparka bakut, slänga av ägaren eller få psykbryt på andra sätt”-vi får väl se om jag lyckas lösa DET också….

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jo, jag såg den också när den publicerades.

      Skillnaden är att denna häst är ”världens coolaste” att tävla och det är ju EGENTLIGEN mitt största och värsta problem med Kreon.

      För hur jobbig Kreon än har varit att rida ut själv (ALDRIG i sällskap) så har han inte gjort en tiondel av de grejer han sysslar med framridningarna.

      Vid uteritt är det mer så att han stannar och vägrar att gå eller så backar han- när det varit värst på tävling har han sparkat bakut helt hysteriskt, bockat, försökt och ibland lyckats att stegra sig osv.

      Svara
  1. jeguo

    Jag tycker du har gjort det bra. Kreon verkar ändå ha hamnat hos rätt person, många skulle nog ha gett upp vid det här laget. Du har en plan och det verkar som om flera punkter kan bockas av, hoppas att fler framsteg följer. Jag avundas inte hans humör/sätt men jag gillar mormorshästar.
    Min egen häst har jag fött upp själv, hanterat som unghäst när jag var gravid med första barnet och red jag in när jag var gravid med andra barnet, då förstår du vilken filbunke jag har. Kanske inte det optimala men det funkade.

    Svara
    • Birgitta

      Det finns onekligen för och nackdelar med allt.

      Fast trots att jag alltid har ÄLSKAT mina übersnälla mormorshästar hade jag nog bytt ut dom allihop även medan jag ägde dom om jag hade vetat hur lätt och härligt det kan kännas med en Kreon-häst.

      För medan de andra har varit supersnälla så har man fått jobba tusen gånger hårdare i dressyren och ändå fått sämre betalt än när man nu åker häst på Kreon.

      Nu ska det ”bara” gå att visa det på tävling också….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>