Måndag- vind på min kind

Jag tycker att det är väldigt ofta som det blåser rätt mycket runt vår anläggning och det har helt klart både sina för och nackdelar.

När det är kallt ute är det långt ifrån behagligt men på sommaren svalkar det skönt och dessutom verkar det göra så att diverse flygfän inte får fäste så att säga :).

Idag blev det ett pass på grusbanan som tyvärr är mycket torr just nu- den saknar några tusen liter vatten efter lång torka.

Kreon gick i alla fall lugnt trots de rejäla vindarna och det är ju bra att öva på det också .

Fokus låg på ”framme för skänkeln, sug i bettet och lätt i fronten” och det uppnådde vi bra tycker jag, vi rider ju fortfarande bara runt, runt.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi körde ridbanebevattningen 6 timmar i lördags och nästan 4 idag – jag ser fram emot ett perfekt underlag ikväll! Det är skönt att ha en å att hämta vatten ur. (På nya gården har vi några dammar, så det borde lösa sig där med)

    Svara
    • Birgitta

      Vår bana är också mycket bra när det har regnat på den men jag förstår att man inte vill slösa eget vatten på att vattna i strålande sol och blåst därtill. Det hade ju torkat upp på några minuter!

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Ja, det behövs ju en hel del för att det inte ska torka med detsamma utomhus, och ni kan ju ändå välja att vattna ridhuset där det inte dunstar så fort. Men hade jag inte kunnat ta vatten från ån hade jag inte vattnat ridbanan på det här sättet. Vår bana blir tack och lov varken hård eller särskilt dammig när det blir torrt, men den blir lite djupare än vi vill ha den.

        Svara
        • Birgitta

          Även i ridhuset torkar det relativt snabbt men jag hade ändå en liiiten tanke om att vattna och rida inne.

          Fast samvetet förbjöd mig- när Kreon till och med blev svettig i vinden kan jag ju tänka mig hur han hade känt sig i ett supervarmt ridhus….

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>