Mål som inte kom i mål

Eftersom jag träffade X igår kom jag ganska naturligt att tänka på alla de planer som jag främst för mig själv men även tillsammans med honom hade gjort upp i huvudet för Kreons del.

Jag är ganska skrockfull och brukar sällan berätta särskilt ingående (eller alls) om olika mål som jag sätter upp vad gäller ridningen även om jag givetvis har sådana, vem har inte det?

Nu när det är för sent så att säga kan jag berätta för de som är nyfikna hur jag tänkte:

Min plan från början var ju att X skulle tävla Kreon tills han blev mer ”tam” för MIG att tävla på- det var ju som ni vet därför jag köpte djuret- för att ha en tävlingskamrat som skulle gå MINST MSV B i framtiden.

Jag kände ju inte X innan vårt samarbete inleddes och visste bara att han hade ridit in Kreon en gång i tiden och att andra trodde att han skulle kunna hjälpa mig med min då tävlingsjobbiga häst.

Som de av er som har följt bloggen länge vet har jag varit otroligt nöjd med det samarbete som följde och jag kan faktiskt helt ärligt säga att Kreon och jag aldrig åkte ifrån ett träningspass hos X som jag kunde tycka hade gått dåligt- snarare tvärtom.

Jag var alltid ”nöjd, mycket nöjd eller supernöjd” 🙂 och tyckte det var väldigt roligt att med egna ögon se det som VI tillsammans tränade fram allt eftersom månaderna gick.

För jag tar givetvis åt mig en stor del av äran till att Kreon gick som han gick- det var ändå jag som red hästen minst 5 gånger i veckan och ”så klart” hade inte X kunnat få till så bra pass 40 minuter en gång i veckan om jag inte hade bidragit till kvalitetsförbättringen så att säga.

Och tävlingsmässigt gick det också mycket bra när X startade, han och Kreon fick så fort hästen inte höll på med sina mupperier (som ju också avtog) mycket bra procent och tog flera placeringar varav jag rankar segern i MSV C högst.

På en träningstävling och i första (och sista)  starten i MSV B blev det också höga procent (runt 70) och jag ansåg därefter att det högst troligt inte skulle bli några större svårigheter för X att etablera Kreon på denna nivå (jag hade då själv fortfarande svårt att få till bytena åt ena hållet bra).

I samband med detta pratade jag med X och sa till honom att han inte behövde tänka på att jag skulle ”ta” Kreon ifrån honom även om han skulle bli den snällaste hästen i världen att tävla- nu ville jag i stället att vi under hösten skulle försöka tävla parallellt, dvs båda två.

Min tanke var att X kunde tävla MSV B och kvala till MSV A medan jag skulle hålla mig till MSV C och för egen del försöka kvala till MSV B.

Målet blev att X skulle kunna tävla MSV A nästa år och FÖRSÖKA ta Kreon så högt det gick  vilket givetvis skulle gagna även mig- inte bara ridmässigt  utan givetvis också rent ekonomiskt så att säga då Kreons värde skulle öka ganska rejält om han visade att han kan tävla bra på MSV B/A-nivå.

Och faktiskt ville jag också dela denna ridglädje med någon annan- som jag skrev gav det MIG mycket tillfredsställelse att titta på när någon annan som var så förtjust i Kreon red honom.

Jag har alltid haft känslan av att X GENUINT tyckte om Kreon och delade mina åsikter och förhoppningar kring honom och eftersom andra ibland uttryckte sina tvivel så kändes det extra roligt att ha detta stöd och från någon som faktiskt både kunde hjälpa till så att säga och dessutom är en duktig ryttare.

Så ja…så tänkte jag och det är nog lätt att förstå att jag är sååå ledsen över att min plan inte blev något annat än just en plan och tyvärr inte verklighet.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel

    Jag hade unnat dig så att allt jobb gått enligt plan och hade med största nöje följt den. Förstår att du är mycket ledsen övar att det inte blev så. Vet bara hur ledsen jag själv skulle blivit i ditt ställe.

    Jag håller tummarna för att du ska hitta den häst du alltid önskat dig och att det då går enligt dina planer och ser fram mot att följa det. Nu får jag följa med i vedermödorna i att hitta en ny häst. Lär mig mycket om hästvärlden, en värld jag inte kunde mycket om innan. Jag började ju följa bloggen mycket för Soyas skull.

    Hälsningar
    Görel, Zahra, Hilda och katterna

    Svara
    • Birgitta

      Tack Görel och jag tycker att det är väldigt roligt att någon som från början inte alls var häst/dressyrintresserad har läst i så många år :)!

      Svara
  2. rackemarie

    Jag önskar dig all lycka till när du har hittat en ny stjärna och jag tror jag förstår mycket väl hur ledsen du är för att den briljanta planen, med mål som ni alldeles säkert skulle haft alla chanser att nå , inte gick i lås.

    Jag vet en fin 10-årig fux i Östergötland som är till salu. Etablerad på MSV-nivå, fux, valack. Samma säljare som jag köpte min av. Ligger ute på Hästnet…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>