Om jag hade 200.000…..

Gå in på denna hemsida:

http://www.segerheim.com/

och läs om den översta hästen som är till salu; Caprio.

Personligen tycker jag att presentationen är otroligt seriös (och besparar tilltänkt köpare en massa frågor) och hade jag haft 200.000 att spendera på en häst hade jag TVEKLÖST åkt och kollat på denna.

Det LÅTER som att den hade passat mig perfekt (suckade hon trånande och besviket……).

Är en insamling på Facebook en HELT GALEN idé *GARV*?!?!?!?

25 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Du far val aka och prova och sen pruta till dig ett battre pris vettja! Snarare an inte ens forsoka. Vem vet, de kanske accepterar mindre!

    Svara
      • CeciliaL

        Aha, så långt läste jag inte. Jaja, drömma kan man (vilken vacker häst!!) men jag fattar hur du resonerar ang. priset och förlusten av pengar med Kreon, verkligen trist. Hoppas du hittar en sådan fin häst till ett pris du kan ha råd med. Jag håller tummarna.

        Svara
  2. sofia

    Men det är väl typsikt….sitter man med slantarna så hittar man ingen häst & hittar man hästen så han man inga slantar :-/

    Svara
  3. My

    I ett sånt här fall hade jag, som hatar allt som heter avbetalning och hellre kör en rosthög som jag äger själv än att låna pengar, nog ändå frågat om avbetalning vore aktuellt 😉 🙂 Eller frågat familjemedlemmar om lån av pengar… (om jag nu hade sett hästen live och allt som står var uppfyllt).

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Om allt som står i annonsen stämmer är 200 tkr ett bra pris – och det går ju att ta banklån på det sista. Det är ju ändå inte så himla långt över ditt pristak? Jag hade nog åkt och tittat iaf!

    Svara
    • Birgitta

      Ett potentiellt problem som JAG ser det är att man (jag) om jag skulle köpa en så dyr häst inte skulle ha råd att försäkra den för inköpspriset.

      Jag har redan förlorat en hel del pengar sett till vad jag får ut på Kreons försäkring mot vad jag köpte honom för.

      Att köpa en ÄNNU dyrare häst och riskera samma sak igen- det vågar jag nog inte.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Så är det ju förstås. Jag har börjat tänka tvärt om. Jag har betalt in pengar motsvarande flera hästar i livförsäkring till försäkringsbolaget men har aldrig behövt ta bort någon häst annat än av ålder. Så jag sänker och sänker – och funderar allvarligt på att bara ha vetvård framöver. Men en skillnad är förstås att vi har tre hästar = vi blir inte helt utan häst om vi måste ta bort en, och vi betalar försäkring för tre st varje månad…

        Sen är det ju så att du lagt en hel del pengar på Kreons utbildning som du inte heller får igen. Om du köper en häst som kommit längre i sin utbildning och dessutom verkar rätt så lätt att utbilda är det kanske en utgift som istället blir lägre än om du köper en billigare häst som kräver mer arbete. Med tanke på dina ambitioner och ditt mål med ridningen så är det ju en häst av den typen du ska ha – men inte nödvändigtvis just den då.

        Svara
        • Anna-Kajsa

          Insåg just att jag visst har fått ut 40 tkr på en unghäst jag fick ta bort för ett antal år sedan. Men jag har ändå inte direkt gått med plus…

          Svara
          • Birgitta

            Jag har betalat ca 30.000 för Kreons försäkring så ur DET perspektivet har jag tveklöst tjänat en hel del på att ha honom försäkrad.

  5. Madeleine

    Han ser riktigt trevlig ut. Och är han så lätthanterlig så år det ju super.
    Det är ju som du vet köparens marknad.
    Om du skulle tycka om hästen och priset inte är prutbart, så kan du säkert överleva ett mindre lån.
    Och det är klart att det kostar för mycket att fullförsäkra,, men vissa risker kan vara värt att ta.

    Svara
  6. Hästis

    Det är ju inte så lätt att hitta Hästen så med tanke på dina ambitioner och hur mycket tid och pengar du lägger på ditt stora intresse så hade iallafall jag personligen åkt och tittat. Han ser ju ut att vara ”mitt i gapet” som det heter 🙂

    Självklart att dom skriver att priset inte är prutbart, annars bjuder man ju in till att folk genast prutar.

    Säg att du skulle bjuda 180.000kr. Då är du inte så långt över din tänkta budget, om jag har förstått rätt. Eftersom han säljs pga ändrade förhållanden i familjen så kan dom antagligen inte vänta för länge. Och hästen kostar ju under tiden den är till salu…

    Man lever bara en gång och det är ju som sagt ditt stora intresse. Men det är ju inte jag som ska köpa häst… 🙂

    Svara
  7. JohannaB

    Jag såg annonsen igår men gillade inte hästen så vidare värst (!).
    Och jodå, visst är den fin men den har en skicklig ryttare på ryggen och är väl helt enkelt inte riktigt min kopp av the bara…
    Men gillar du den verkligen så kanske ändå en provridning inte vore fel?
    Tänk om det är ”din” drömhäst, då kanske budgeten går att stretcha lite och/eller att priset är något prutbart?

    Svara
  8. Lina

    Fast jag måste nog säga tvärtom. Jag tycker inte att den är sååå fantastisk för de pengarna.
    Tror du helt klart kan hitta nåt bättre eller mer utbildat för samma pengar. Med tanke på dagens marknad.

    Svara
    • Birgitta

      Några av fördelarna är att hästen redan har ett hum om galoppombyten OCH är tävlad med utmärkta resultat. Sådant är ganska viktigt om man själv vill ha en häst för dressyrtävlande då både just byten och ”tävlingsbarhet” KAN vara akilleshälar för vissa hästar (se på Kreon som gick som en gud med mig på hemmaplan med betedde sig som ett monster på tävling).

      Utifrån de annonser jag läst mm så är det inget ovanligt att diverse försäljningsstall vill ha minst 150.000 för hästar med helt normal gång som inte ens har tävlat eller gjort detta på dåliga procent/ utan att placera sig.

      Bland privatpersonerna är prisnivån en annan men det gäller att både veta och ORKA sålla så att man inte utmattar ihjäl sig på att åka runt och titta på ”skithästar”.

      Svara
  9. Hästis

    En annan tanke, NN håller väl till i krokarna? Kan hon tänka sig att provrida mot en liten slant så slipper du åka i onödan? Jag menar då får du en första bedömning.

    Svara
  10. Hästis

    Personligen tycker jag att när man ska ha EN häst så spelar även hanterbarhet, trafiksäkerhet, uppförande på tävling osv en ganska stor roll jämfört med det professionella tävlingsstallet där fokus kanske ligger mer på själva tävlingsmomentet, flashfaktor osv.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer till 200%. Även om jag vill tävla gör man ju detta max några gånger i månaden. Resten av dagarna vill man ju också ha kul, vara nöjd och avslappnad och inte tex känna att man knappt vågar lämna ridhuset.

      Svara
  11. Titti

    Hej Birgitta jag tänkte ge dig ett litet tips att även kolla hopphästar! Finns många fina hopphästar som även har gången. Dessa är dessutom oftast mycket coolare i hantering mm än många dressyrhästar. Är dom dessutom tävlade lättare klasser i hoppning så har dom ju tävlingsvana men har inte hunnit att bli så dyra. Bara en tanke. Jag har själv en hopphäst som jag vet att många dressyrryttare trånar efter!! Kolla efter hoppstam där det även finns bra gång eller stam med både dressyr och hoppblod i!/ Titti lycka till med letandet!

    Svara
  12. Matilda H

    Hade inte åkt 5 mil för att titta på den hästen.. alldeles för dyr.. trist och tungriden och ser inte direkt utvecklingsbar ut.. Hade texten stämt överens med hästen hade den lätt gått för över miljonen!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>