Uppdatering kring hästletandet för de nyfikna

Igår var det dags för en ny titt på saluhästar där jag sedan ett tag tillbaka särskilt hade liksom spetsat in mig på en av dom utifrån en film jag sett.

Säljaren hade i förväg aviserat att hästen av olika anledningar nog inte skulle passa mig men jag kände ändå att jag var ”tvungen att få den ur systemet” så att säga.

Ibland kan det ju vara så för mig i alla fall; att jag har fokus så inställt på en viss sak att jag inte bryr mig om något annat och det kan ju så klart visa sig vara hur galet som helst.

Keep an open mind Birgitta borde jag nog säga till mig själv 🙂 !

Nåväl, nu är detta djuret avbockat från min lista i alla fall.

En annan häst som jag initialt inte var intresserad av BLEV jag efter lite funderande trots allt sugen på att åka och kolla på men då var DEN säljaren redan nerringd av andra som inte varit lika senfärdiga som jag så det var redan bokat 5 (!!!) provridningar. Så det djuret lär bli sålt fortare än kvickt- det var vad säljaren trodde i alla fall och jag är benägen att instämma efter vårt samtal.

”Mister du en står dig tusen åter” får jag kanske tänka i detta fallet 🙂 .

Om bara några dagar drar Falsterbo Horse Show igång och jag funderar på hur mycket detta kan ligga mig i fatet?

Har hört viskas att det är inför Falsterbo man vill passa på att sälja sina hästar i tron (?) att det kommer en massa penningstarka ”Stockholmare” och andra långväga gäster.

Att betes-säsongen är i full gång kan också vara ett aber kanske?

Har man inte fått sålt har man kanske tröttnat och tar en paus medan hästen i princip inte kostar en något medan den äter gräs, tappar kondition och blir smällfet ha ha ha?

Den enda provridningen jag har inplanerad för stunden är på söndag, en resa på en knapp timme som jag också är lite ”uppeldad” kring. Flera av mina ”rådgivare” har gjort tummen upp i alla fall men även i detta fallet finns det flera tveksamheter (hästen storlek, 175 cm tex) som jag dock måste bedöma IRL så att säga.

Sedan väntar jag på en tid för provridning av en häst som 2 olika bloggläsare tipsat mig om oberoende av varandra och där en stallkamrat känner säljaren så åter igen rör jag mig i den lilla hästvärlden.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Bra du är open minded! Min Ax var en sån häst som varken jag eller någon annan ansåg passade mig – men vi passade så himla bra ihop och vi hade 17 lyckliga år tillsammans. Min ena ridhäst nu är dessutom hennes son.

    Svara
  2. Cia

    Min erfarenhar är att det är höstarna eller sensommrarna som är bra tid att köpa häst. Då det börjar bli dags att stalla in.
    Hoppas att du hittar din drömhäst.

    Jag har köpt 1 av mina hästar av hästhandlare, Rosea, henne behöll jag i 3 år, hon var ju bara precis inriden och ville inte bli dressyrhäst
    Två av mina hästar har jag köpt genom kontakter Romantique, var tillridningshäst hos mig över en sommar och var i min ägo i 18 år efter det. Winston, som du vet, skulle jag ju rida in mig på och visa för försäljning och han är min nu.
    Finesse, min första häst köpt 88, köpt av min dåvarande ridlärare, var i min ägo i 3 år, förolyckades och blev avelssto.

    Så när man minst anar det så råkar man på sin drömhäst…
    Jag önskar och hoppas verkligen att du också ska hitta din <3 för du är så väl värd att få en häst att "leva tillsammans med" med ditt engagemang och din målmedvetenhet i allt med och kring hästen så tycker jag att det börjar bli hög tid för dig att få (köpa)den häst du så väl förtjänar

    Svara
    • Birgitta

      Tack Cia! Jag har ju varit väldigt förtjust i alla mina hästar och haft flera av dom under många år (Heron 10, Décima 8, Archie 5) men nu vill jag verkligen ha en häst som jag kan träna och tävla bra med länge, länge.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>