Fredag- jag red hem

hem

Utanför vårt hus som befinner sig typ 5 meter till höger utanför bilden. Det går att klicka på bilden för större format.

Idag fick jag ett ryck och bestämde mig för att rida hem :).

Nu ska det sägas att det egentligen inte tar särskilt lång tid att gå/cykla/rida från stallet och hem till mig (10 minuter med cykel), ”problemet” är att man måste korsa en ibland otroligt trafikerad 80-väg, något som jag tex bedömde som alltför riskabelt med Kreon.

Med Zack känner jag mig ungefär tusen gånger så säker och han traskade också på obekymrat hela turen.

Dock väljer jag att ha graman på- skulle det lilla djuret bli så skrämd för något att han far iväg vill jag kunna stoppa honom direkt då vägarna här är långt ifrån ”hästvänliga” utan det finns tvärtom mycket som kan få en häst att bli ÄNNU räddare om den kommer lös.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Du verkar ha blivit väldigt fäst vid Zack. Jag tycker han verkar vara en jättektrevlig häst.

    Svara
    • Birgitta

      På MÅNGA sätt passar han mig PERFEKT :).

      Men dels tycker jag att han är för gammal (13) och dels är han inte till salu.

      Men skulle han bli till salu är det en superbra häst för allround-ridning och tävlande på lättklass nivå. Hans temperament är tex guld värt.

      Svara
  2. Nevve.se-En gång Stalltjej, alltid stalltjej!

    Kul att se en bild på DIG också 🙂

    Jag hade funderingar på, när jag red Jägarn, att rida hem någon gång. Det var ca 5 km hem från stallet, och cykelväg och fin grusväg hela vägen. Tyvärr blev det aldrig av, och nu när jag rider Nevve så är det nästan en mil hem enkel väg, längs en högtrafikerad 90-väg så det känns inte sådär JÄTTEAKTUELLT kan man väl säga… Men en tripp till stranden blir det i sommar, i transport. Och kanske även en resa för att rida i det vi kallar ”pilotbacken” som är jättebrant, för klättring. Det är inte så mycket backar i närheten av stallet nämligen…
    Jag kanske är lite lagom knäpp som tar transporten och åker runt men Nevve älskar ju att åka så varför inte?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>