Mera fredag- tack Zack!

Som ni kunde läsa i föregående inlägg har det varit stekhett idag och jag ska erkänna att jag var fundersam över hur det skulle gå att rida i sådan värme.

Visst hade jag kunnat vänta med ridningen tills solen hade gått ner, i teorin i alla fall för kvällsridning har aldrig varit min grej som ni vet och framför allt inte en fredagkväll.

Så jag hoppade upp på Zack vid 15.30-tiden och det visade sig som så ofta att det fläktade skönt på vår gräsbana som dessutom var riktigt ridbar efter allt regn som kom för några dagar sedan.

Jag har annars knappt ridit på denna bana i sommar; den var varit cement-hård och jag har inte velat riskera att lämna tillbaka en halt häst- det hade liksom inte känts så kul för att uttrycka sig milt.

Men idag så gick det superbra att rida- Zack var på sitt mest samarbetsvilliga humör och ville kanske avsluta sin 5 veckor långa vistelse på Grevie hästcenter med att visa att han faktiskt har både blivit smalare, lättare i fronten och mer på bakbenen och med en bärigare galopp- de mål jag hade satt upp när jag fick honom.

Även idag blev det en del förvänd galopp förutom de sedvanliga serpentinerna och volterna i trav samt de ”tusen” galoppfattningarna från både skritt och trav.

Som sagt så sker fattningarna mycket mer kontrollerat nu och så som JAG vill ha dom, bakbenen startar (inte frambenen som Zack har velat), hela frampartiet vräks inte framåt och katapultartat utan med våra mått mätt hyfsat samlat och i form- övning ger färdighet :)!

Jättekul att avsluta på detta vis och jag nöjde mig efter 35 minuter varefter det blev den sedvanliga duschproceduren.

Jag har även ägnat eftermiddagen åt att packa ihop gossens egna saker varav jag inte använt hoppsadeln alls  och kandaret bara en gång men det har ju gått bra ändå.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>