Mera lördag- dagens tävling

Som ni kanske har hört eller läst hade man inför idag ”varnat” för att det kunde bli årets varmaste dag så jag var självklart ganska fundersam över hur det skulle gå att tävla i kanske 30-gradig hetta.

Men jag hade inte behövt oroa mig- visst var det varmt och soligt men dels kom temperaturen aldrig upp i sådana rekordsiffror och dels fläktade det faktiskt lite på tävlingsplatsen- Dagstorportens ryttarförening.

Denna klubb tycker jag ”alltid” eller i varje fall under de mer än 20 år jag besökt dom regelbundet har välordnade tävlingar- så också idag.

Jag red 2 LB-klasser på parallella banor och hade bara knappt 2 timmar mellan mina starter så det flöt på snabbt för min del.

Även idag hade jag ”hästskötare” med mig (läs: Zacks ägare Marie) och det är ju lyxigt när man kan ha det så säger jag som är van vid att kuska Skåne runt på egen hand.

Precis som på de föregående tävlingarna skötte sig Zack exemplariskt- jag kan inte lovorda honom nog faktiskt.

Och det bästa av allt; han går precis lika bra och ibland till och med snäppet BÄTTRE (!!!!) inne på banan och bara det är värt hur mycket som helst.

Jag vet så väl hur det känns att ”vinna framridningen” och sedan komma in på en häst (hej Décima och hej Archie)  som ibland bara väljer att verkligen ”tacka för sig” och näst intill SOMNA inne på banan och det är verkligen inte roligt.

Och det ÄR ett ganska vanligt fenomen tycker jag: att hästar går lite eller mycket bättre på framridningen än inne på banan så det är så skönt att i alla fall någon gång har fått uppleva det som jag nu gjort med Zack.

Skönt är också att konstatera att de mål jag satte upp när jag fick låna honom har uppfyllts- då ville jag rida på 65 % i LB och det gjorde jag i båda klasserna idag- vi fick faktiskt 65,8 %  i både LB:1 och LB:2.

Avslutningsvis är det också väldigt roligt att konstatera att Zack hänger bra med så att säga, i LB:1 var han EN ynka poäng från placering och i LB:2 fattades det 2,5 poäng och då såg jag ändå flera fina hästar i startfälten.

Jag skrattade lite när jag läste den ena domarens kommentar om Zack- hon skrev att han var……CHARMIG, ett omdöme som ingen av mina egna hästar någonsin fått då de nästan alltid bedömdes som ”(mycket) vackra/ snygga/ flotta”.

Men Zack ÄR charmig och också BUSSIG som en annan domare skrev.

Han må inte ha de längsta dressyrbenen (han är ca 162 cm) men han jobbar banne mig på och gör det han ska och jag kan faktiskt inte tycka att något han gjorde idag liksom var en plump i protokollet eller retar mig att det inte blev bättre.

Nu står Charming Boy i en gräshage i ”sitt” stall- vistelsen hos mig i Grevie är definitivt över och den har verkligen överträffat alla mina förväntningar.

Tack Zack och tack Marie för dessa 5 veckor!

Och blir det några visningsbara 🙂 kort från tävlingen (jodå…jag kortade tyglarna REJÄLT denna gången efter att ha sett kort på hur fult det såg ut när jag tävlade med 30 meter långa tyglar sist) så ska ni givetvis få se dom.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hästis

    Låter som ni har haft en riktig toppendag 🙂

    Men nu blir det tomt i stallet… 🙁

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>