Tävlingsbilder från igår

DSC_7806

Det blev inga…..

DSC_7844

…superfoton att visa….

DSC_7862

….men jag hoppas….

DSC_7895

…att ni tycker det är liiite kul….

DSC_7825

….att jag FÖRSÖKER förse er med bildmaterial.

Och tack snälla Marie för både fotografering och hästlån!

21 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Tack Cia. Jag blir väldigt glad när jag ser bilderna på Zack- han ser så nöjd ut och gillar nog att vara inne på banan :).

      Svara
  1. CeciliaL

    Kul att se! Nöjd häst och ryttare!

    Men låt bli att säga INNAN folk ens sett bilderna hur dålig, kvalitén är!! De gör du liksom varje gång och min reaktion är samma dvs varför lägga upp bilder man tycker är (halv)dåliga?! Vilket ju dessa för övrigt inte var! Till skillnad från de bilder du själv tar – dags att putsa objektivet så man kan se vad de föreställer?! 😉

    Svara
    • Birgitta

      Jag har inte skrivit att KVALITÉN var dålig men JAG skulle önska att jag tex inte ser ut som en buttergök på nästan alla bilder, eller helt svettig i fejset :). Men det är liksom inget fotografen kan hjälpa :)!

      Och varför jag lägger upp bilderna i alla fall; tja…det är för att jag har fått en del önskemål om att jag borde göra detta mer. Det känns också taskigt mot den som TAGIT bilderna att rata alla bara för att man själv inte ser ut som en supermodell på dom :).

      Nyfiken fråga: vilka av de bilder jag tar kan du inte se vad de föreställer? Inte för att jag vill påstå att bilder tagna med en I-phone är några superbilder men nog tycker jag att man ser vad de föreställer?!?

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Fast jag tycker nog att det är mer taskigt mot den som tagit bilderna att publicera dem och säga att de är dåliga? Nu har du ju förklarat här att du menade att du inte gillar att se dig själv på bild, men det blir ju bilderna inte dåliga för? Säg då hellre att du inte gillar hur du själv ser ut, om du måste säga något.

        Sen om en bild är värd att publicera eller inte beror ju på olika saker. Som jag ser det kan en bild ha kvalitet i tre olika dimensioner:
        1. tekniskt – en tekniskt bra bild har t ex skärpan på rätt ställe (och har en skärpa!) och är väl ljussatt
        2. motivet – ett tillräckligt intressant motiv kan väga upp att bilden är sämre tekniskt
        3. komposition/kreativitet – en riktigt bra bild är dessutom välkomponerad och leder blicken till det viktiga. Den kan även sätta igång betraktarens fantasi och berätta en historia – eller ställa frågor om vad historian är

        Sen beror ju sammanhanget på hur hög kvalitet en bild ska ha för att vara värd att publicera. Jag lägger t ex ut bilder på FB som jag aldrig skulle publicera på min hemsida och absolut inte skicka till någon tidning.

        En liten parentes med några av mina funderingar runt bilder! I en blogg tycker jag nog att bilderna är berättigade om motivet och den tekniska kvaliteten tillsammans är ”good enough” – dvs ett intressant motiv väger upp en lite sämre teknisk kvalitet (fast inte helsuddiga eller helmörka…) , och kanske tvärt om också.

        Svara
  2. CeciliaL

    Aha, då fattar jag, trodde du menade att du tyckte dessa bilder var dåliga! Tycker de flesta bilder du lägger upp (antar du tar dem med mobilen?) är suddiga!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, alla bilder jag tar är med min I-phone. Skulle inte få för mig att släpa med mig en systemkamera till stallet, det är overkill för mig som aldrig tar ”organiserade” bilder. Och eftersom jag rider ensam minst 9 gånger av 10 så blir det inte av att andra fotar mig heller.

      Får väl putsa linsen till telefonen och annars kanske strunta i att ta kort?

      Svara
    • Birgitta

      Ha ha…det har sin förklaring eller rättare sagt två :).

      Dels försökte jag tänka på vad en bloggläsare skrev sist jag la upp bilder på mig och Zack: ”du måste försöka le lite” så jag ”smajlade” upp mig lite extra på en del kort och dels så kan man inte annat än vara GLAD när man sitter på en så god häst som Zack.

      I alla fall dessa gånger han har tävlat med mig har han på framridningen nästan känts bättre än hemma och inne på banan bättre än på framridningen. Kan man annat än bli glad av en sådan attityd, särskilt då solen steker och han lika gärna hade kunnat bli trött och seg.

      Svara
  3. Hedwiginnan

    Alltid roligt att se kort! Själv tävlade jag för första gången i går på nästan ett år. Tveksam till om hon gick så många steg på tygeln o knappt en halvhalt som gick igenom..hahaha..usch.. men vad fan..nu är vi igång igen iaf. 🙂

    Svara
  4. Dagge

    Vilken superfin halt på sista fotot :-). Kul att se bilder … suddiga eler ej 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ännu en anledning att älska detta djur- han kan ställa upp sig som en åsna 9 gånger av 10 hemma men nästan alla halter på tävling ser ut så där. Konstigt men inte mig emot :)!

      Svara
  5. Kristina

    Fint ekipage !! Birgitta har följt dig under x år och ville bara tacka för en intressant blogg som fick mig komma tillbaka till hästlivet! Är på mitt tredje år efter mitt långa uppehåll och älskar varje stund! Funderar nu på att hyra häst för att eventuellt köpa. Vet vilken typ av häst som passar men har du några tips på var man bör tänka på/ vara försiktig med? Hälsningar Kristina !

    Svara
    • Birgitta

      Om du menar att du redan har sett ut en häst som du först vill låna och därefter köpa är mina kortfattade råd att se till att hästen veterinärbesiktigas innan köp, gärna på klinik och gärna av veterinär DU valt.

      Skriv också ett riktigt köpeavtal och inget ”hemmasnickrat” (de fanns i alla fall förr att köpa…på Hööks kanske?).

      Avslutningsvis tycker jag att det är viktigt att kontrollera hur hästens försäkring ser ut- att den tex inte har några reservationer och går att försäkra för det belopp du önskar.

      Svara
      • Birgitta

        Ja, det var inget dumt förslag, inte heller att googla hästen.

        Numera finns nästan ”alla” på nätet på något sätt- på gott och ont.

        Jag vet att min egen blogg bidragit till att jag fick låna Zack tex.

        Ägaren hade läst den länge och visste vad jag liksom ”står för” när det gäller hästhållning, skötsel, träning mm.

        Svara
  6. rackemarie

    Lite bilder livar upp emellanåt. Sen tycker man väl alltid att man själv kan se bättre ut 🙂 Jag tycker ni ser jättefina ut båda två.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>