Måndag 19.00

Ja,  måndag 19.00, det är tiden då den häst jag provred i Stockholm ska besiktigas så som ni förstår så föll den mig i smaken.

Men provridningen är tyvärr bara EN del i inköpsprocessen- går hästen inte igenom en veterinärbesiktning eller något trist framkommer på röntgen kan jag gilla den hur mycket jag vill- det blir ändå inget köp.

Så i dagsläget vill jag inte basunera ut för mycket om denna häst då det som sagt är långt ifrån säkert att den kommer hem till mig.

Jag har själv sålt en häst (Décima) som på besiktningen visade sig ha en liten böjprovsreaktion på ett bakben vilket jag definitivt inte hade en aning om och det kunde lika gärna ha slutat med att jag fick köra hem med hästen igen.

Nåväl; för att i alla fall ge er några brödsmulor 🙂 kan jag berätta att hästen är en mörkbrun valack på ca 172 cm och att den är 6 år.

Hästen har både tävlat i hoppning och dressyr och är tycker jag relativt väl framme för sin ålder; i alla fall så att jag skulle kunna fortsätta att tävla med den relativt snabbt efter inköp.

Jag har fått väga min kassa mot vad man kan få för densamma och sett till detta känns det som att jag får en good enough häst även om alla köp enligt mig är en form av lotteri, mer eller mindre.

Och ju yngre och desto mer oprövad häst desto större lotteri.

Denna häst har i alla fall visat att den går att tävla tex och jag har en del ”referenser” vad gäller hästen att luta mig emot (bland mycket annat faktiskt en blogg också- inte att förringa då dess ägare är en seriös ryttare).

Men som sagt; vi får se vad som händer på måndag!

21 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Grattis så där lite i smyg då! Jag vill ju inte jinxa besiktningen. Min hästletarkompis har besiktning idag. Det blev också en sexåring – hon gillade ju tre hästar på samma ställe så bra att av de ca 20 hästar hon provridit blev de nr 1, 2 och 3. Vi skojade med henne och sa till henne att besikta alla tre.

    Svara
    • Birgitta

      Tror det var något liknande när jag köpte Décima från ett försäljningsstall. Nummer ett som var mest intressant innan jag kom dit var heeeelt ointressant på visningen, nummer 2 och nummer 3 var MKT intressanta. Jag velade mellan dessa och köpte nummer 2. Nummer 3 blev sedermera en mycket fin tävlingshäst så länge jag följde den så med facit i hand borde jag väl ha köpt den….

      Svara
  2. Hästis

    Så spännande! Då väntar du med andra ord på att semestern ska ta slut 🙂

    Svara
  3. Lisa Ling

    Sååå spännande! Grattis till en lyckad stockholmsvisit! Håller tummarna för att allt går väl på måndag

    Svara
  4. G

    Spännande, håller tummarna!
    Vi körde hem vår ponny i måndags, vilken känsla det var 😀

    Svara
      • G

        Ja helt fantastiskt kul. En 19-årig B-ponny så är ju inte riktigt samma prisklass och ”krav” men ändå väldigt skönt att höra vet säga att det var en väldigt fräsch 19-åring 😀

        Svara
          • G

            Ja, vi räknar med minst 10 år till. Tur att vi har en plan för henne när barnen vuxit ur :D. Det viktiga nu är att vi har en i lagom storlek, med lite att växa i, som är snäll o trygg och fin att rida.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>