Tisdag- äntligen träning

Ja, nu var det väl 4 eller 5 veckor sedan jag tränade för Christina sist och det var verkligen efterlängtat att återuppta detta tisdagsnöje.

Eftersom det var både soligt och varmt tränade vi på grusbanan och Vicke skötte sig hur bra som helst.

Att han är jobbig att sitta ner på i traven fick även Christina erfara då hon fick prova- själv har jag faktiskt lite ont i ryggen efter gårdagens pass.

Jag hävdar att detta är en tränings/vane sak men det handlar också i alla fall lite om att få Vicke att slappna av och verkligen jobba med ryggen och med näsan väl framme och inte indragen.

Galoppen är tack och lov lätt att sitta i och idag red jag en del med tagen bakdel, provade också att minska volten på detta vis och det kändes fint.

Tagen bakdel i trav och ur detta omställning och öppna fungerade också bra liksom de bakdelsvändningar vi gjorde.

Christina tyckte att jag skulle träna en del på att rida med just tagen bakdel  och även tänka på att Vicke inte svajar iväg med bogarna utan hålls inramad- det kommer att stärka honom och ju mer traven utvecklas desto lättare kommer han att bli att sitta på.

Vi kommer inte att hasta iväg med några avancerade övningar- som jag redan har nämnt tycker jag att det är viktigt att tänka på den omställning Vicke har utsatts för i och med att jag har köpt honom och då får det ta lite tid med det mesta.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Carina

    Min häst är också svår att sitta på i traven, men han blir mycket bättre om jag börjar jobba med galoppen efter uppvärmningen 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>