Man ska inte döma hästen efter håren :)!

Noterade något intressant igår:

Vicke som i mina ögon ser ganska ädel ut med sin finlemmade kropp och långa ben har redan börjat sätta vinterpäls och hans fd ägare har ”varnat” mig- han blir en björn :).

Zack däremot, kortbent och…tja inte ädel i alla fall 🙂 , han har fortfarande den kortaste sommarpälsen man kan tänka sig.

I vårt stall har vi redan en klippt häst, han är också ganska ädel men började se lurvig ut för ett tag sedan så det var bara för ägaren att ta fram saxen.

Hur ser det ut hos er? Långpälsade djur eller kan ni vänta med klippning?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. MandaS

    Varmbloden börjar bli lurviga iaf lite medans kallblodsponny och islänningarna har jätte korta pälsar! Men vikterpälsen är nog på väg då de går ute dygnet runt fortfarande 🙂

    Svara
  2. Sofia M

    En del av våra ridskolehästar har redan börjat sätta päls. Fäller sommarpälsen gör dom mer eller mindre allihopa. Ska även tilläggas att våra hästar har gått ute på nätterna från mitten på maj och går fortfarande ute.

    En del av gymnasieeleverna på anläggningen har redan klippt sina hästar.

    Svara
    • Birgitta

      Vad härligt att ni kan ha lektionshästarna ute- måste vara skönt för dom i detta fina vädret.

      Vicke fäller inte ett strå men börjar likna en björn :)! För övrigt har ingen av mina hästar fällt på hösten- bara börjat sätta päls direkt.

      Svara
  3. Anna-Kajsa

    Am brukar jag klippa så här års – hon sätter päls tidigt, fast inte så mycket. Innan jag köpte henne klipptes hon inte alls, eftersom hon inte får så mycket vinterpäls. Jag brukar klippa två ggr, en i månadsskiftet aug/sept, och en kring jul. Hugo sätter väldigt lite päls öht, och är fortfarande korthårig och fin. Vi får se om jag klipper honom i år. Har ju inte gjort det tidigare, men då har han ju inte arbetat särskilt mycket på vintern heller. Tur att han inte tagit efter sin mamma, den svarta isbjörnen. X fäller en massa, men inte heller han sätter så mycket päls. Han brukar bli klippt en gång i sept, senare än Am, sen inte mer.

    Svara
  4. Cia

    Winston har en föredömligt kort päls, klipper honom i november (samma med Rosea när jag ägde henne) kanske är något med att de är Holländare – det skojar vi om i stallet i alla fall. Två vänninor har svenska halvblod och de sätter vinterragg. Bellaponnyn har vi redan klippt hon sätter päls året om. Varmbloden har börjat sätta päls men där är det inte så farligt.

    Svara
  5. Minstral

    Misty har ju ponnyblod i sig och jag klipper henne året om. Har klippt två gånger i sommar faktiskt. Går inte att träna vettigt annars. Nu är det dags för klippning igen.

    Svara
  6. Nina

    Två stycken som börjat sätta päls, min am miniatyr och det sv halvblodet (finlemmad och ädel). Fjordingen, fullblodet och holsteinern har fortfarande fin sommarpäls. 🙂

    Svara
  7. jannike

    Min fäller/har fällt hur mycket som helst nu i ca 1 månad. Hoppas på att kunna vänta med klippningen till iaf slutet på oktober början på november. Jag avskyr att klippa.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker det är urtrist att klippa men ÄNNU tristare att behöva ”hantera” en lång päls = svettig, skitig, allmänt ofräsch.

      Svara
  8. Lena Westre

    Fäller och sätter hår för fullt. Jag väntar med att klippa till när ljuset vänder, brukar bli i jan eller feb. Enl. min erfarenhet så stimulerar jag pälssättningen om jag börjar klippa redan. Och han kan gå med päls och jobbar ändå bra, till dess att fällningen av vinterpälsen så smått börjar. Då blir han loj och jag klipper 🙂

    Svara
  9. rackemarie

    Har två som fäller för fullt, men varken min tysk eller dotterns dansk får någon fäll. Är så korthåriga att de inte behöver klippas alls. Skönt faktiskt. Min förra klippte jag minst två gånger, höst och vinter. Rena rama björnen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>