Veckan som gått

Än så länge råder härlig sensommarvärme för det mesta och det har inte kommit många droppar regn de senaste veckorna- till de bönder som har höstskörden att tänka på stora sorg gissar jag men som ryttare är man tacksam för varje dag med sol och värme.

Andra veckan som ägare av Vicke har varit mycket trevlig och än så länge har jag verkligen inget att klaga på.

Vicke sköter sig exemplariskt, är väldigt snäll i hanteringen men ändå pigg och vaken.

Vi har hunnit med en träning för Christina och det var både roligt och nyttigt att få input kring vad jag ska fokusera på den närmaste tiden.

Vi håller ju fortfarande på att lära känna varandra och vet inte var gränserna går för allt möjligt.

Även den gångna veckan har vi ridit ut med sällskap (i torsdags) och trots att det finns en hel del att titta på i våra omgivningar om man vill så gick hela turen problemfritt med bland annat en lång härlig galopp på en jättestubbåker. Verkligen synd att vi inte har dessa vidder att rida över året runt….

Veckan avslutades för Vickes del med en sadelprovning där det konstaterades att min sadel inte passar helt optimalt men går att använda om jag ”paddar upp” den i väntan på att få låna Vickes egen gamla sadel. Jag kommer då att skicka min egen sadel till Italien för en smärre justering så löser det sig den vägen.

Om jag ska säga några ord om ”min” andra häst- Zackman så har de 3 passen jag avverkat på honom i veckan känts bättre än någonsin. Väldigt roligt och nu är jag taggad till tusen kan jag säga :)!

Tävlingen i lördags gick jättebra och vi fick med oss en röd rosett hem till vår samling :).

Jag är väldigt glad över möjligheten att få tävla Zack och tycker att det ger mig mycket att ha även honom att rida på.

Under veckan som kommer blir det som vanligt åsiktsinlägg och samvetsfrågor om allt möjligt som har med hästar att göra- har ni tankar om vad ni skulle vilja att jag skriver om eller undrar något så tveka inte att höra av er.

En kommentar

  1. camilla

    Hej. Skulle tycka att det vore jätteintressant att läsa ett inlägg och efterkommande diskussion om: för vilken fattar vi galopp, inner eller ytter? Då jag inom loppet av en vecka fått två olika bud från två kompetenta tränare 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>