Onsdag- på banan igen

Precis som en läsare förutspådde är jag på banan idag igen- när man är 6 år och tjurig behöver i alla fall jag ”bara” bli lite tröstad ”jaaaa Birgitta…folk ÄR dumma…du har så rätt så rätt….” och sova på saken så går det över :).

Hade även ett kort snack med Vickes fd ryttare kring hur jag skulle tänka i högergaloppen som har krånglat lite och hon sa egentligen bara det jag själv redan konstaterat; det går inte att ha innerskänkeln på korset- då BLIR det ett byte i stället för bibehållen galopp :).

När Vicke har trängt med innersidan har jag försökt att trycka tillbaka den genom att dra bak samma sidas skänkel men det går som sagt inte på det viset.

Mer håll på yttertygeln, tänka öppna  och hellre rätta framdelen efter bakdelen än tvärtom så blev det hur bra som helst idag och med väldigt lite ansträngning. Ibland behövs det inte så mycket….bara att man använder huvudet lite….

Idag fick jag också lite bättre kläm på traven och orkade sitta i den längre- jag måste liksom ta mentala halvhalter hela tiden och försöka få mer sug i bettet- det saknas fortfarande.

Men vilken fin häst jag har köpt- han är verkligen snäll men vaken- precis det jag ville ha :)!

Nu hundpromenad med bästa Åsa och Vilja och världsbästa Soya förstås :)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Kul att läsa! Jag är övertygad om att det är en kanonhäst du hittat. Och skulle du vilja få lite perspektiv på det där med att sitta ner i traven får du gärna komma och testa min unghäst.

    Svara
  2. Erika

    Ridning är minsann inget lätt, men det är väl det roliga med de hela. 🙂
    Jag drog bak min skänkel mycket förr, men har fått bra hjälp med de.
    Men när jag blir irriterad åker den bak igen o då lyssnar inte Raski alls.

    Då kan jag ju få skänkla tills mina ben går av, men har jag den i rätt läge går hon fram bra. 🙂

    Svara
  3. Minstral

    Jag har också väldigt lätt för att dra bak skänkeln för att rätta bakdelen fast jag vet att man ”ska” rätta framdelen ist. Det blir lite som att backa med släp; man trixar lite till ist för att rätta upp. Min kropp tycker att det är lättare att rätta bakdelen men jag märker ju att det i längden blir lättare när jag gör tvärtom. Nu blir det ist lite ”än slank hon dit”. Men varför göra det enkelt för sig………:/

    Kul att Vicke är så cool men ändå alert, önskar dig all lycka med honom:)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>