Fredag- lååååång sommar?

Hoppas att jag nu inte har sagt för mycket men det verkar som att vi får en lång sommar!

Verkligen inte mig emot och det vore ju faktiskt mest ”rättvist” med tanke på hur otroligt lång den senaste vintern var eller vad säger ni?

Även idag har solen strålat och jag har ridit utomhus i pikétröja.

Vicke blev jättesvettig och fick duscha efteråt- vi red i ca 50 minuter i vår gruspaddock.

Idag tränade jag på att galoppera på små volter och att göra övergångar mellan skritt och galopp och det kändes bra.

Traven är fortsatt jättesvår men jag vägrar att rida lätt- det tror jag inte kommer att hjälpa mig ett dugg faktiskt.

Nej- det är bara att träna på det som är svårt och jag kan ju också trava utan stigbyglar för att komma ner bättre i sadeln.

Även Vicke är ju köpt som tävlingshäst så det MÅSTE ju gå att sitta ner i traven- ”tyvärr” får man ju varken rida lätt eller trava utan stigbyglar inne på tävlingsbanan :).

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Trots att han är skumpig i traven så är Vicke en häst som jag gärna skulle prova att rida. Utifrån din beskrivning verkar han bara så gooo! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Det är han också. Och på ett sätt är det ”tur” att vi har detta bekymmer för utan det hade allting känts för bra för att vara sant :). Och det ska ju alltid vara något….fast hur vi någonsin ska kunna åstadkomma en ökad trav övergår mitt förstånd….

      Svara
  2. Bodil Celander

    håller med om linträningen! Det är supereffektivt, jag kan lina om du vill! 🙂 Hade en extremt skumpig häst i LA som vi jämt tränade nedsittning på. Efter honom var alla andra som soffor! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag får ge det lite tid innan jag ringer ut dig Bodil 🙂 men helt klart ska jag börja med någon form av sitsträning ASAP- till att börja med bara rida runt utan stigbyglar.

      Svara
  3. Anna-Kajsa

    Sitsövningar på lina är jättebra, det har hjälpt mig på Am! Börja med att rida lätt/stå i fältsits med extremt jockeykorta läder för att trötta ut benen först, då kämpar de in te emot sen. Ett annat tips som du kan göra redan nu med en gång – Stretcha låren genom att ta tag i vristen och tvinga knäet neråt. Det gör jag till och från när jag skrittar på lång tygel.

    Svara
  4. Dagge

    Min häst har en jättetrav – taktfast med mycket svävmoment. Det har tagit mig åtskilliga år att kunna sitta på honom. Kunde knappt sitta ner ett helt varv förut utan att jag blev HELT slut. För mig har det inte bara handlat om att få min egen kropp att sitta i balans och inverka på rätt sätt. Minst lika mycket har det handlat om att få min häst ordentligt ihopkopplad över ryggen så att all hans energi samlas ihop och riktas framåt istället för att det blir hela havet stormar. Men nu börjar det fungera och jag kan till och med sitta ner i traven en hel träning utan att bli helt slut 🙂 .

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>