Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du köper ett hästtäcke i affär A för 600 kronor.

En vecka senare hittar du exakt samma täcke i affär B för 400 kronor.

Du har ännu inte packat upp täcket och har kvar kvittot.

Vad gör du:

* Ingenting

* Åker och lämnar tillbaka täcket och skyller på att det inte passade.

* Åker och lämnar tillbaka täcket men anger inget skäl.

* Åker och lämnar tillbaka täcket och säger som det är.

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Lämnar tillbaka och säger inget. Det har väl inte de med att göra? Fast det beror på hur mycket besvär det blir att åka fram och tillbaka för att byta täcket om jag nu ska göra det.

    Svara
  2. Paula

    Behåller täcket, någon hejd på snålheten för det väl ändå vara :D. Skulle vara om täcket kostade 2000 spänn och låg ute för halva priset hos den andra..

    Svara
  3. rackemarie

    Tror inte jag skulle bry mig om att byta för 200 kr, men om prisskillnaden varit större skulle jag lämnat tillbaka utan kommentarer.

    Svara
  4. Titti

    Lämnar tillbaka det och köper något mer för de 200 som blir över!! Tror inte jag säger något!

    Svara
  5. Susanna

    Lämnar tillbaka, utan att nämna någon anledning, förutsatt att det är inköpt i någon av butikerna i närheten. Tid och krångel är också pengar.

    Svara
    • CeciliaL

      Samma som Susanna. Tid är pengar och bensin kostar oxå! Skulle inte säga något annat än om de frågade.

      Svara
  6. Angelica

    Ingenting. Är alldeles för bekväm för att krångla med returer. Kanske att jag skulle åka till affär B nästa gång jag handlade täcken dock ^^

    Svara
  7. Trasselkvast

    Hade inte brytt mig om 200 kr om det inte var så att jag ändå skulle tillbaka. Då hade jag påpekat det lägre priset i den andra butiken och bett om prisgaranti.

    Svara
  8. Birgitta

    När vi nästan precis hade köpt Soya handlade jag en BIA-bädd (hundsäng) till henne i en hundaffär i Staffanstorp. Denna kostade 600:–. Ca en vecka senare hittade jag en nästan identisk, fast storleken STÖRRE säng i Ullared (Gekås) för 299:–.

    Det kändes retligt men jag köpte den och behöll båda så nu har Soya en säng i köket och en inne på makens kontor (förutom att hon sover i vår säng och i soffan i vardagsrummet 🙂 ).

    Svara
  9. Madeleine

    Svår fråga. Jag kan reta mig på att bli lurad. Men 200:- är ingen större summa, men om jag hade vägarna förbi den första affären så hade jag nog lämnat tillbaka den dyrare varan.

    Svara
  10. Emma

    Hade affären prisgaranti? 😉 Såsom exempelvis en del stora elektronikkedjor har, menar jag.

    Nej, vet inte- men för tvåhundra kronor kanske det vore väääl mycket besvär och krångel (bensinpengar dessutom) att fixa byte samt nyinköp… Troligtvis hade jag fortsatt tugga på det sura äpplet och insett att jag KUNDE gjort en bättre affär. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>