Fredag- de älskade djuren

Tänk vad mycket glädje ens djur skänker en!

Så är det för mig i alla fall även om jag verkligen haft min beskärda del av diverse bekymmer på både häst och hundfronten i år.

Men när man gosar med dom glömmer man lätt alla svårigheter.

En annan hästägare frågade mig lite skämtsamt idag om jag älskar Vicke och hur kan man göra annat- om man tror på reinkarnation, vilket jag förvisso INTE gör så är han en återuppstånden och fullständigt uppgraderad version av Kreon- Kreon 5,0 typ.

Vicke har alla Kreons postitiva egenskaper (den fina galoppen, den mjuka munnen, den för dressyr ändamålsenliga kroppen, den positiva inställningen till arbete på ridbanan osv) men har bytt ut den förstnämndes svaga trav och galna uteridningsidéer tex mot något mycket bättre. Tack för det.

Idag red vi ut och precis som när jag red på Kreon var det mjuk trav, lugn och samlad galopp och en fin form under hela passet som gällde, skillnaden var att vi hann mycket längre på den dryga timme vi var ute eftersom Vicke till skillnad från Kreon inte känner ett behov av att stanna var 50:e meter och fråga ”ska vi verkligen fortsätta”.

Mitt ÄNNU mer älskade djur Soya fick en 45 minuter lång cykeltur där hon fick springa runt och strosa medan jag trampade ganska makligt i vackert väder- det är sådana här dagar jag verkligen uppskattar.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>