Lördag- snabb affär

Helgens tävling är redan avklarad sedan någon timme- Zack och jag har varit hos en närliggande klubb (tar 20 minuter att köra dit) och ridit en LB:2, ett program som passar honom något sämre än mitt favvoprogram LB:1.

Som vanligt vann vi framridningen höll jag på att säga; kanske för att vi var helt ensamma på densamma 🙂 .

På denna tävlingsplats (Södra Sallerups ryttarförening)   brukar jag nämligen alltid rida fram på en liten grusplätt som ligger en bit ifrån ordinarie framridning och där satt jag även idag och njöt av en pigg och 100% samarbetsvillig häst.

Inne på banan gick det också bra, visst sneglade Zack oroväckande mycket på domarbordet innan start men när vi väl satte igång gick det bra.

66,5 % belönades ritten med och en vit rosett (6:e placering) blev det glädjande nog!

Det skulle förresten verkligen vara roligt att få veta vad Zack tycker om det här med att tävla.

Jag hävdar ju att han troligen tycker att det är mycket roligt eftersom han nästan springer in i transporten hemma och nästan alltid går bättre inne på banan än på framridningen (dock inte idag för idag var han riktigt fin när jag värmde upp).

Men; detta djur- som är något av det glupskaste man kan tänka sig vägrar att ens äta ett höstrå i transporten innan han startat- är det BARA tävlingsnerverna som spökar och tycker han TROTS sin nervositet att det är roligt?

Jag vill ju tro det….och raljerar ibland om att Zack själv tror att han deltar i VÄRLDSCUPEN så som han skärper sig och åmar sig på bild.

Och tror han DET så är det väl bara härligt! För mig får han gärna ha sin något förvrängda kroppsuppfattning och världsbild där han är coolast i stan :)!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hästis

    Grattis!

    Ett bra självförtroende kommer man långt med och kan dessutom kompensera eventuella brister 🙂

    Svara
  2. My

    Grattis 🙂 Äter han höet efter att ni ridit? Jag vill gärna ha med mig hö när P och jag åker någonstans men har upptäckt att han i princip aldrig har ro att äta det, så jag låter bli, fast jag ju vill att han ska ha möjlighet att tugga lite strå för magens skull.

    Svara
    • Birgitta

      Han äter efter ritten ja. Men hur han kan ”behärska sig” 🙂 innan dess övergår mitt förstånd då det svårligen går att finna en glupskare häst som vanligtvis äter i rekordfart :).

      Svara
    • Birgitta

      Han kanske inte heller vill ha en massa mat i magen när jag skumpar omkring på honom, precis som jag måste låta bli att äta innan jag rider Vicke.

      Skämt å sido; Zack är som en fåtölj att sitta på så något skumpande är det tack och lov verkligen inte tal om. Den mest lättsuttna häst jag ridit :!

      Svara
  3. Hedwiginnan

    Hedwig är nog glupskare..hon skulle gladeligen trycka i sig hö både innan,efter och förmodligen gärna även under själva tävlingen om hon fick möjlighet..

    Snikmatte ger henne dock enbart efter tävlingen. 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha ha…jag ser framför mig hur Hedwig tuggar på en hötuss medan hon gör öppnor och slutor inne på banan :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>