Mera lördag- nu har jag fått nog!

Ännu en dag när jag har kunnat rida i pikétröja utomhus- tänk vi närmare oss ändå oktober!

Vicke fick jobba på grusbanan med diverse övergångar framför allt och jag tycker att vi blir mer och mer samspelta för varje dag som går.

Men när jag hade ridit klart bestämde jag mig; imorgon blir det klippning!

Varje år tänker jag att jag ska vänta till runt min födelsedag (7 oktober)  med detta projekt men varje år så inser jag att ”nä…jag står inte ut längre” och så åker saxen fram tidigare.

Och så får det bli nu också. Jag ska inte påstå att Vicke är jättelångpälsad men bara att han blir plaskvåt på halsen och även svettig på resten av kroppen får mig att resignera- det är inte roligt att ställa in en svettig häst i boxen och åka hem och jag har varken lust att stanna kvar och vänta på att han ska torka eller komma tillbaka senare på dagen för att täcka honom.

Får se vad Vicke tycker om min skördetröska till klippmaskin- den låter så det dånar men den klipper snabbt i alla fall :)!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag har klippt två gånger i sommar men imorgon blir det dags igen, som du nog såg så var pytteliten röd ganska långhårig.

    Svara
    • Birgitta

      För övrigt är det ju fortfarande så varmt dagtid att det inte är så konstigt att hästarna svettas.

      Zack som har en riktig sämskinns-päls (inte ett spår av vinterpäls?!?!?) och dessutom en superkondis svettas också en hel del.

      Svara
  2. Madeleine

    Jag klippte för en vecka sedan.
    Min häst började tappa sommarpälsen redan i slutet av juli. Och såg ut som en björn nu.
    Men han har haft en infektion under sommaren, kanske därför vinterpälsen kom så tidigt.

    Svara
  3. jannike

    Jag hoppas själv på att kunna vänta emd klippningen till iaf i slutet på oktober. Vi får väl se för Zorro fäller som om det var vinterpäls som skulle av.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>