Söndag- som klippt och skuren

Vickes förra ägare ljög inte- trots att min skördetröska till klippmaskin dånade så stod Vicke blickstilla och lät mig frisera honom.

Allt hår rök förutom det på benen och framme i huvudet men hela kroppen och ”kinderna” slätrakades och han blev sååå fin.

Vicke har ju den färg jag tycker bäst om på hästar- mörkbrun i olika skiftningar och det blev ingen större skillnad efter klippningen.

När frisörbestyren var avklarade red vi ut på en runda som tog en knapp timme- vi travade och skrittade och det kändes mycket bra.

Även Vicke, liksom Kreon tittar till på olika saker under ritten men medan den sistnämnde valde att borra ner hovarna i marken och vägra att gå så nöjer sig Vickis med att spetsa sina smala öron ännu mer och kanske få en ”periskop-hals” en kort stund men mer än så brukar det inte vara.

Nu sitter jag i min kära soffa och njuter av att alla helgens bestyr är avklarade; äpplen, päron och hallon har plockats, hemmet och trädgården är i ordning, Soya har blivit ordenligt rastad och jag är fortfarande glad över gårdagens rosett med liten röd.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>