Torsdag- lite LA

Dagens ridpass på Zack använde jag till att checka av linjerna i LA:1 programmet;  skänkelvikningen, ryggningen och framför allt 10-metersvolterna i galopp med efterföljande förvänd galopp.

Skänkelvikningarna gick bra, ryggningarna var mycket mer rakt bakåt än förut medan galoppdelen ännu inte känns befäst.

10-metersvolterna blir gärna 12 meter och den förvända galoppen var idag lite väl hastig och inte alls så samlad som jag skulle vilja ha den.

Högergaloppen var först väldigt kärv idag och Zack ville då inte ens ställa sig korrekt och gå i form samtidigt men efter en del arbete så släppte detta konstiga beteende och han blev jättefin även åt detta hållet, precis som till vänster.

Avslutade passet efter 50 minuter med en mycket bra känsla i alla fall och det som inte känns helt 100 handlar om ork och styrka, dvs bristen på densamma mer än något annat tror jag.

Zack är, tycker jag, en tämligen energisk häst så det handlar mest om att få honom att förstå vad man vill (och att man inte tänker ge sig ha ha ha) och att han ska ha tillräcklig styrka för att utföra detsamma.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>