Fredag- guldstjärna

Morgonens ridning av Zack blev i mångt en repris av gårdagen, dock utan föregående försovning:).

Linjerna ur LA:1 repeterades och jag kom också ihåg att checka av den ökade skritten i vilken Zack vevade ovanligt mycket med huvudet på sista tävlingen.

Nu när jag inte längre behöver rida i nästan mellangalopp för att slippa ”travgaloppen” som jag fick göra i somras har jag börjat tänka på att försöka få till något som kan liknas vid samling (stående skämt från Hans; ”där kom ett steg som nästan skulle kunna kallas samling” 🙂 ).

Jag fortsatte med de enkla bytena och i dessa märks det ju gigantisk skillnad om man galopperar lite samlat mot i nästan lite övertempo- både avbrotten och fattningarna sker både lättare och mycket mer korrekt med samling, så klart.

I traven gjorde jag några ökningar, skänkelvikningar och skolor- är mest osäker på hur de sistnämnda egentligen SER ut (Zack gör dom ganska lätt men frågan är om de är så korrekta) så det ska jag be Hans att titta lite extra på vid nästa träning.

Dagens omdöme om tjockisen får bli en ny guldstjärna tycker den måhända partiska ryttaren :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>