Veckan som gått

En ganska intensiv hästvecka har passerat.

Zacks ägare har varit bortrest vilket har inneburit extra mycket ridning för min del- närmare bestämt 5 pass på 7 dagar.

I tisdags var det träning för Hans och den var lika rolig och givande som vanligt.

Extra kul att bloggläsaren Lena B kom och tittade OCH höll med om att lilla röd KAN galoppera riktigt fint numera.

Även Vicke fick ett tränar-övervakat pass i tisdags och också han skötte sig med den äran.

Resten av veckan har med Zack ägnats åt dressyr-tränande på egen hand och båda morgonpassen i torsdags och i fredags var jättefina. Vi tränade mycket på linjerna ur LA:1 programmet och även om detta sedan inte utfördes prickfritt i söndags så tror jag att Zack kommer att ”få till det” riktigt väl med mer rutin.

Våra dragkamper är nästan helt borta på hemmaplan och när jag rider fram till tävling men inne på banan kan han fortfarande ”spänna till” och galopperar då mer med styva än mjuka ben vilket påverkar både tempot och helhetsintrycket.

I lördags skrittade vi ut på en lång runda tillsammans med Lena B och hennes häst och då fick även lilla Soya följa med vilket gick jättebra.

Vicke sötnos visades upp för Mini som kom på besök i lördags och det var väldigt roligt att se sin häst riden.

Med honom jobbar jag fortfarande mycket basic och försöker få avslappning, att han jobbar genom hela kroppen, lyssnar på skänklarna med snabba reaktioner osv.

Vi har också varit ute lite ”på bygden” (i onsdags och torsdags) och det är verkligen skönt att ha en häst som man kommer FRAMÅT med och där inte en tur som för en normal häst tar en timme tar en och en halv som med en viss mupp…..

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>