Tisdag- Vicks bekände färg

Nu har jag ju flera gånger skrivit om hur JAG tycker att Vicke har börjat trava mycket bättre, dvs mer energiskt och flott(are).

Hade mina funderingar kring om jag skulle kunna visa detta för Christina idag för jag vet inte hur det är för del men ibland när jag verkligen vill visa något så blir det inte alls så bra som då det skedde i min ensamhet.

Men Vicke stampade ifrån rejält idag :)!

Det blev massor av fin trav vilket mitt dressyrspö säkerligen bidrog till. Jag har ju inte ridit med det många gånger och han är sååå känslig för minsta pet med piskan att det är som att vidröra honom med en köfösare :).

Detta tycker jag bara är jättebra- jag har aldrig tidigare haft en så spö-känslig häst och det ska jag se till att både utnyttja och behålla.

Idag tränade vi på lite ryggningar där jag måste vara väldigt lätt i handen- annars börjar Vicke gapa, på formen- som måste vara mer uppe överlag eftersom Vicke gärna dippar ner näsan och blir kort i halsen, på skänkelvikningarna där Vicke måste tvära mer och verkligen korsa sina ben, på den förvända galoppen som inte ska rendera några ofrivilliga byten och slutligen lekte vi lite med skolorna som på denna nivån kändes helt ok och i alla fall energiska vilket ju annars kan vara en svårighet, dvs att behålla energin från ”rakt-fram-ridning” när man går in i öppnor eller slutor.

Ett härligt pass och glädjande nog instämde Christina i att hon aldrig har sett Vicks trava så bra så det har inte bara varit inbillning och önsketänkande från min sida :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>