Kreon, Kreon, ständigt denna Kreon!

Sedan jag köpte Vicke har jag flera gånger råkat ut för något för mig ovanligt; jag kallar honom Kreon eller pratar om honom som Kreon. Eller så säger jag saker som ”Kreons box”….

Det som är konstigt är att jag ALDRIG någonsin har kallat mina nya hästar för den föregåendes namn; tex sa jag aldrig Archie till Kreon trots att de verkligen avlöste varandra med timmars mellanrum- Archie lastades på lastbil till Stockholm och sedan åkte jag och hämtade Kreon.

Således kan det inte handa om TIDEN mellan ”gammal och ny häst” utan det måste vara något annat men VAD?

Börjar jag helt enkelt bli senil eller är det så att jag någonstans inom mig betraktar Vicke som ”Kreon som har blivit snäll”?

Ja, jag vet att det låter helt knäppt men vad ska man tro?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna A

    Det är på håret lite stup i kvarten, att Tuff får heta Rasmus, och ännu värre med boxen den är Rasmus box, trots att Tuffingen bott där i en dryg månad nu (och R varit borta sedan dagen efter Kreon).

    Svara
  2. Hedwiginnan

    Du valde ju att säga hejdå till Archie men egentligen aldrig till Kreon. Erat liv tillsammans hade precis börjat och du hade en massa framtidsplaner tillsammans med honom. Förmodligen sörjer du honom fortfarande.

    Min älsklingskatt Siri blev påkörd och dödad utanför vårt hus när hon bara var 1½ år gammal. Innan hon dog tänkte jag ofta att hon var för bra för att vara sann. Jag hade aldrig haft en sådan katt tidigare både vad det gällde temperament och psyke. Köpte en ny kattunge väldigt snabbt och döpte henne till Tuva. Dock kallade jag henne Siri väldigt länge.

    Svara
  3. Linda Ferne

    God morgon! Tycker det låter som du hittat rätt häst efter det jobbiga med Kreon! Jag kallar Fabian för Rudolf ibland fortfarande efter 2,5 år.. Dessa två är nämligen de enda ponnys som jag verkligen litat på och fäst mig vid! Så ta det som nåt riktigt positivt tycker jag!

    Svara
  4. G

    Säkert som de ovan säger plus att Vicke o Kreon påminner lite om varann talmässigt vilket säkert gör det lättare att snubbla.

    Svara
  5. Birgitta

    Ja, jag tror ju att det är lite av en blandning av alla teorier som ni framställt.

    Kreon och Vicke påminner absolut om varandra, Vicks är på något sätt ”Kreon gone soft” vilket jag undrar om han någonsin skulle ha gjort?

    Tittar jag på de filmer Ann filmade när jag provred Vicke och som visserligen är av mycket dålig kvalité eftersom de filmats med min I-phone skulle jag själv kunna tro att det är Kreon på filmerna- så lika är de inte IRL men det är något med deras sätt.

    Hur som helst är jag otroligt glad för Vicke så ingen skugga över honom på några vis även om han alltså ibland får heta Kreon.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>