Måndag- landsvägsskolor

Idag har jag både börjat och slutat min djurdag i mörker.

Först ut var Soya som jag cyklade med klockan 6 i morse då det fortfarande var väldigt svart ute. Turligt nog kunde vi hålla oss på en enslig grusväg som cykellampan lyste upp i alla fall hjälpligt men jag får nog säga att mörker-motion inte är min grej.

Efter jobbet var det Vickes tur att röra på benen och det hann bli ganska mörkt innan vi var hemma i stallet igen.

Jag  började passet med 10 minuters skritt och avslutade med 15 minuters dito medan jag däremellan höll igång i både trav och galopp i en halvtimme utmed grusvägarna.

Det blev en hel del skolor- jag tycker att det är ganska bra att öva dom just utmed långa och smala vägar- man kan ju liksom hålla på ända tills det känns bra utan några störande kortsidor som dyker upp :).

Skämt så sido men för Vickes del passar det även bra att göra skolorna ute då hans form automatiskt då blir lite högre när han tittar sig omkring :), i ridhuset tappar han ibland ner huvudet för lätt och kryper ihop.

Nu när jag inte behöver träna på att sitta obehindrat i traven kunde jag också jobba med att samla traven en del och det fungerade fint.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>