Dagens slöhetsfråga till mig själv och andra

Scenario:

Du ska köpa lucernpellets, 25 kg.

I en butik kostar säcken 200:–, i en annan till vilken det tar kanske 10 minuter längre tid att köra kostar säcken 170:–.

Vilken butik åker du till?

Ja, säg det…jag har inte bestämt mig än…

Å ena sidan hatar jag att köra bil bla bla bla å andra sidan kan en sådan prisskillnad reta mig lite för mycket för att jag bara ska strunta i det, eller?

Hur hade ni resonerat?

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. evie

    Jag hade nog åkt de där extra tio minutrarna – köpt ett par säckar så du slipper åka så snart igen och varit nöjd över en liten besparing som kan läggas på annat 🙂

    Svara
  2. Madeleine

    Jag kör i dagsläget 1 mil extra för att handla min hästmat. Just för att dom alltid är så sjyssta och inte tar överpris.

    Svara
  3. CeciliaL

    Aker nog till den affar jag gillar bast/som har bast service, nar det ar sa litet prisskillnad (och hur mkt kostar det att kora 10 min extra – ryker en stor del av de dar 30 kronorna anda?).

    Svara
        • Birgitta

          Ha ha…världen är liten :)!

          Det var ni som var ”det billigaste alternativet” och jag handlar hos er ibland just pga era låga priser även om jag får köra en liten omväg. Era öppettider är inte heller optimala BTW vilket också gör att jag ”missar” er till förmån för andra affärer.

          Svara
  4. Marika Stoppert

    Verkar väldigt dumsnålt att lägga både tid och bensinpengar på 30 kronors prisskillnad som i slutändan kanske bara utgör en besparing på hälften.
    Sen är jag ju också ganska bekväm också 🙂

    Svara
  5. JohannaB

    Jag tror också att en mil (som tio min troligen motsvarar) bilkörning tur och retur är dyrare än förtjänsten du gör, å andra sidan kan jag också haka upp mig på väldigt små prisskillnader och trots högre omkostnader vilja sponsra de som ger mig bäst pris 😉

    Svara
  6. Petra

    Hade köpt de dyrare om jag inte skulle handla mycket, bensin/diesel kostar ju också pengar.

    Svara
  7. Ann

    Jag hade valt den affär jag gillar bäst. Alternativt köpt många säckar per köptillfälle.

    Svara
  8. Birgitta

    Båda affärerna är..tja…hur ska jag säga…”bara affärer” liksom, inga som jag har någon speciell relation till eller känner mig varken bra eller dåligt bemött i.

    Vad gäller att köpa många säckar så vill jag inte göra det av flera anledningar varav den främsta är att vi har väldigt ont om utrymme i vår foderkammare och att jag redan har tagit upp en stor del av det (vi är 7 stycken som ska samsas).

    För er som väntar på den ohyggligt spännande upplösningen kan jag avslöja att jag varken gynnade den ena eller den andra affären denna gången utan en tredje affär som jag körde förbi när jag hade ett annat ärende. Den affärens pris låg mitt emellan de både andras och jag köpte 2 säckar.

    Svara
  9. Madeleine

    På tal om lucernpellets.
    Ska den blötas för att undvika foderstrupsförstoppning?
    Jag brukar varva mellan hack och pellets och har aldrig blött pelletsen.
    Helt galet, eller?

    Svara
    • Birgitta

      Jag blöter dom alltid- dels för att jag läst att man ”ska” göra det, dels för att jag blandar ut dom med betfor då jag misstänker att de kanske inte är så goda annars (kan så klart ha fel) och avslutningsvis för att Vicke skulle kunna tävla och lätt vinna alla snabb-ätartävlingar i världen vad gäller sådant som läggs i krubban.

      Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag blöter inte heller pelletsen om jag inte ger betfor eller foderjäst samtidigt. Jag slutade blöta då jag hade en häst som vägrade att äta uppblötta pellets. Däremot älskade hon att stå och pilla med dem torra. (när hon fick både kraftfoderpellets och lucernpellets med samma form och storlek och väl blandade stod hon och sorterade och åt de goda först och lucernen sist…) Nu finns inte den hästen kvar, men ingen av våra andra hästar kastar i sig maten, så jag har inte börjat blöta igen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>