Söndag- kjol i sol

Idag har det både varit strålande sol och ett jäkla blåsande- väldigt behagligt med det förstnämnda men vinden kunde vi gott varit utan- då blev det genast ganska kyligt trots flera plusgrader.

Jag har stalljour åt en bloggläsare som har sin häst i stora stallet vilket innebär att jag både har släppt ut och tagit in 20-talet hästar och än återstår att kvälls-mata allihop lite senare i kväll.

Soya, Vilja, jag och Åsa tog en lång promenad i skogen och där var det tack och lov lä och skönt att gå och som belöning för vår flit kunde vi därefter äta lussekatter som Åsa hade bakat dagen innan.

Vicke fick en repris av gårdagen och longerades således i paddocken och idag flög ryggvärmaren omkring en hel del i blåsten men lilla hästen jobbade på lika fint för det.

Och det är förresten en sak som jag glömde att nämna som en fördel när man longerar i dagens inlägg om detta: att man kan använda snör-springandet till att utan risk för egen del vänja hästen vid en miljö som den kanske går och spänner sig i av olika anledningar.

Jag tömkörde/ longerade Kreon i paddocken några gånger just av denna anledning; för att vänja honom och inte riskera att ramla av medan han sprang och glodde på allt möjligt som kunde komma gående/ körande på 70-vägen precis utanför.

När han hade fått coola ner sig lite var det sedan inga problem att rida där men han var ju inte pålitlig när det var saker som skrämde honom så i just hans fall var detta en bra taktik.

Idag har jag förresten invigt min täck-kjol och den ger jag absolut ett bra betyg. Inga problem att varken gå i skogen med den eller att longera så den kommer jag säkert att ha glädje av i vinter!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>