Veckan som gått

Den sista novemberveckan har passerat och än är det en del plusgrader med omväxlande väder- vissa dagar har varit härligt soliga och våra tidigare ganska geggiga hagar har torkat upp ganska mycket.

På grund av att det numera är mörkt redan vid 4-tiden på eftermiddagarna har jag inte ridit ut en enda dag under veckan- inte optimalt men det beror också på att jag hade besök av fysiterapeuten Eva i fredags som ”förbjöd” ridning under helgen, de dagar jag i vanliga fall kan använda för uteritter.

Jag har i alla fall longerat ute och gått små promenader både i lördags och söndags- alltid något.

Annars har det blivit dressyrpass i ridhuset, träning för Christina i tisdags och hoppning på egen hand i torsdags.

På tal om hoppningen utspelade sig en lite lustig konversation mellan mig och fysioterapeuten i fredags:

Jag: Och tänk så lustigt att det har visat sig att Vicke är så duktig på att hoppa. Jag som varken travade över en bom med honom vid provridningen eller ens BRYDDE mig om huruvida han kunde hoppa eller ej.

Eva: Men…sa du inte att det är REN HOPPSTAM i hästen? Kanske inte så konstigt att han kan hoppa då 🙂 ?

Jag: Ehhh…ja, just det ja…det har du ju rätt i :)! Det tänkte jag inte på…

Under den gångna veckan har jag också varit och besiktigat min bil- något jag har ångest över i flera dagar innan besöket varje år men som vanligt höll jag på att säga så bet Volvon ihop och visade upp sig från en så god sida att det bara blev några smärre anmärkningar.

Det är just att det kan bli så otroligt DYRT med reparationer av gud vet allt som gör mig så nervös inför besiktningarna men visst- ska jag välja mellan att laga bilen eller hästen väljer jag ju tveklöst det förstnämnda :).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Hehe, han borde ju vara den bästa hopphäst du haft sedan Heron 😉
    Han har väl tävlat hoppning?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>