Lördag- förhöjd beredskap

Idag har det verkligen varit ett tråkigt väder- regn och blåst hela förmiddagen och ”bara” grått och fortsatt blåsigt på eftermiddagen.

Eftersom jag har ridit i ridhuset 4 dagar i rad ville jag verkligen komma ut med Vicke oavsett väder och så blev det också- vi skrittade ut i en timme.

På vår tur insåg jag att det nu är dags att vara mer på sin vakt vid uteritter, i alla fall ett tag framöver, för man har redan börjat leka med smällare och raketer.

Idag hörde jag bara ganska många smällar på långt avstånd men jag märkte att Vicke blev spänd och på sin vakt så jag tror inte att det skulle vara klokt att rida för nära detta december och januari-gissel.

fyrverkeri

Hur vackert det än är att titta på hade jag gärna sett ett totalförbud som man dessutom såg till att verkligen efterleva- om inte annat för alla djur som far så illa av detta smällande!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>